• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt POČINJE SEZONA NA GREDI!
 
 

POČINJE SEZONA NA GREDI!

ImageS obzirom da su šminkeri iz Petzl-a javili kako je najavljeni RockTrip na Markezinoj Gredi bia samo prvoaprilska šala, Marulovi asevi su ka i obično uzeli bušilicu u svoje ruke... >>>

 

 

 

Prvo je na istočnom dilu penjališta za zagrijavanje odrađeno nekoliko tehničkih pojedinosti u 20-metarskom projektu livo od Papka, koji je sad napokon potpuno sređen i spreman za penjanje. Smjer je zapravo kopija popularnog Papka samo što je detalj na početku barem duplo teži - a muerte!

Na putu prema zapadu, vesela karavana je dovršila i otvorila još jedan projekt. Radi se o zanimljivoj liniji između No friction... i Skyhook-a. Smjer ima 17m i neodoljivo miriše na klasik - mmm!

Kao šlag na kraju ekipa je iza ćoše uletila u kraljevski sektor, Veliku rupu, di su otvorili još jedan projekt kojeg su već duže vrime snimali iz podnožja. Radi se sigurno o jednoj od najboljih linija na Gredi, dugoj dobrih 25metara. S obzirom da je drugi dio smjera puno teži od prvog, asevi su u sredini opalili sidrište, te su na taj način prepustili penjačima na volju dokle će ić. Prvi dio je 6c+, a za drugi je trenutno teško išta reć osim da je teško.

Ipak to nije sve! Upravo dovršeni projekt završava vrlo logičnim izlazom na malenu policu u stini. Iznad njega, dijagonalno u livo, se proteže nastavak ove linije koji ima još dobrih 20m, a ukupno sa prvim dilom će imat punih 45metara totalnog ludila. Cila linija se planira zabušit tijekom ove sezone, a radno ime dijagonale je La traversia de la Grande Grotta (u čast naših kolega iz Catalunye)!

Za kraj, simbolično su zabušeni prvi spitovi u još dvi izrazito prevjesne linije koje se ubrzo planiraju uredit - naravno, u Velikoj rupi!

S obzirom da je sezona na Markezinoj gredi upravo na početku, bolju pozivnicu za hard core penjačinu nismo mogli poslat...

 

Image

Foto gori: Upri asu!

Image

Foto gori: Sigetina od koje boli glava!

Image

Foto gori: Stine u izobilju!

Image

Foto gori: Pogled na upravo dovršeni (bogato prevjesni) projekt i na La traversia de la Grande Grotta iznad njega...

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990