• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt ŽBL FINALE - REPORT!
 
 

ŽBL FINALE - REPORT!

ImageZa nama je još jedna sezona legendarnog ŽBL-a!

Kako i priliči tako svečanom događaju, dvorana na Mertojaku je finale dočekala u novom - underground finjak imageu... >>>

 

 

 

Gomila ljudi u kvalifikacijama je zamalo dovela u pitanje regularnost natjecanja! Penjalo se u čoporima, a strunjače zapravo i nisu bile potribne jer je svaki pad završavao sigurnim letom u ekipu. Dakako, natjecanje je prvim pokušajem, tradicionalno otvoria naš Šime.

Osim uobičajenih 6+6 za kvalifikacije i finale, lokalni setteri Boći&Kiwi su uložili dodatnog truda, pa su tako žene po prvi put dobile olakšane ženske verzije svakog smjera za kvalifikacije ali i za finale. Pozdravljamo ovu inicijativu!

Dakle, osim Jelene i Tine, u finale su iz muške kategorije produžili Šime, Viktor, Miha, Pehi, Koračak i Beović.

U finalnom krugu Šime, sa pet ispenjanih bouldera, uvjerljivo odnosi još jednu pobjedu i dokazuje, do sad, neviđenu dominaciju u povijesti ŽBL-a! Ivan Mihalj, prošlogodišnji šampion sa dva ispenjana bouldera zauzima drugo misto, a sa istim brojem topova ali većim brojem pokušaja prati ga Ivica Beović, omiški as i najveće iznenađenje ovogodišnjeg finala. Pehi u žestokoj konkurenciji zauzima četvrto misto, praćen mosorašima Kraljevićem i Koračkom na petom i šestom mistu!
Kod žena Tina odnosi pobjedu isprid klupske kolegice Jele i stavlja točku na i ovogodišnjem naslovu ukupne pobjednice.

Dakle, po prvi put u povijesti, sezona ŽBL-a je okupila više od pet žena, a ukupna pobjednica je naša legenda Tina Malenica! Da slavlje Malenica bude još i veće pridodajmo tome i uvjerljivi Šimin naslov koji ga je nasljedia iz ruku solinskog velemajstora Ivana Mihalja - ove godine drugog u ukupnom poretku. Treće misto kod muškaraca zauzima, sasvim zasluženo, eksplozivni Viktor Kraljević. Dodajmo tome da je u ukupnom poretku žena druga naša Jelena Dujaković, a treća Maja Božić, koja je finale vridno odradila u ulozi pomoćnog suca!

Osim peharima i medaljama, organizator je najbolje nagradia i kesom magnezija, kavom, prigodnim grozdom banana, te unikatnom ŽBL majicom, nakon čega se ekipa razišla u pomalo sjetnom raspoloženju sa pitanjem - Kako prigrmit hladnu zimu i dočekat novu ŽBL sezonu u proliće?

...do ŽBL-a 2008. svima pozdrav!

 

Bonus report >>> U tradicionalnim internim dvobojima velikana Marula i Mosora slavili su - Zlodre protiv Lacana i Viktor protiv Slavena. Čestitamo pobjednicima!

 

Image

Foto gori: ŽBL populacija u borbi za finale

Image

Foto gori: Umorni postavljački dvojac - Boći & Kiwi

Image

Foto gori: Borben do bola - Dama Jurišić

Image

Foto gori: Viktor - prvo ime Mosora u sezoni 2007.

Image

Foto gori: Jelena, Tina i Maja...

Image

Foto gori: Miha, Šime i Viktor...

Image

Foto gori: Pobjednička obitelj Malenica...

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990