• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt KRANJ 2007. REPORT!
 
 

KRANJ 2007. REPORT!

ImageNaša državna reprezentacija se sinoć, napumpanih podlaktica, vratila u grad pod Marjanom. U nastavku, opširan report... >>>

 

 

 

 

Ka šta smo već najavili naši su se penjači prije Kranja uputili u GRAZ, di su u Ciy Adventure Centru, opalili kvalitetno jednodnevno upenjavanje na tamošnjoj lead stini od par iljada kvadrata. Asevi su se odlično napenjali i sajtali gomilu smjerova (do 7c+), a potom krenuli put Kranja na susret sa svjetskom elitom.

Foto doli: Maja u akciji, Graz

Image

 

Na finalnom natjecanju Svjetskog kupa u leadu, što se već 11. godinu za redom održava U KRANJU, se okupilo ukupno 78 penjač(ic)a (28Ž+50M) iz preko 20 zemalja. Riječ je o jednom od najbolje organiziranih natjecanja u kalendaru IFSC-a na kojem smjerove tradicionalno postavlja naš stari znanac Aljoša Grom, kojem je ove godine jedan od asistenata bia još jedan naš dobar prijatelj - Urh Čehovin Pireli.

Naši su u kvalifikacijama imali visoke startne brojeve, pa su vrimena za dobro zagrijavanje imali napretek. Maja i Sandra su to pametno iskoristile, te su obje odradile solidan nastup, koji je Sandru odvea u popodnevno polufinale (26. misto), a Maju nažalost postavia na začelje kolone (28.). Što se Lije u muškoj konkurenciji tiče, mora se priznati da smo očekivali nešto bolji plasman od ostvarenog 46. mista. As se slaže i dodaje kako se u tranzitnoj zoni malo ohladia i u smjer uša, kako bi se reklo - na livu nogu...

Foto doli: Hrvatice u vizualizaciji

Image

Polufinale je bilo prava poslastica, a posebno nas je razveselia odličan Sandrin nastup u ženskom smjeru težine oko 7c+. Penjala je dosta bolje nego u kvalifikacijama, te se u ukupnom poretku pomakla za još jedno misto (25.), makar ostaje dojam da je mogla i još bolje. Mora se spomenuti da ženska konkurencija u Kranju često zna biti nešto malobrojnija ali je zato vrlo jaka i uglavnom se radi o penjačicama sa rankingom, koje se u Svjetskom kupu natječu veći ili cili dio godine, pa dobiti bilo koga, za naše penjače je nimalo lagan zadatak. 

Pravi šokovi su ipak nastupili tek nakon Sandrinog nastupa kada su redom iz teških ali i vrlo tehnički namištenih polufinalnih smjerova izletili, neki od glavnih favorita za ukupne pobjednike - Angela Eiter, Ramon Julian, a potom i Patxi Usobiaga. Svo troje su ostali daleko od plasmana u finale, pa je tako Slovenija po prvi put dobila pobjednicu Svjetskog kupa - Maju Vidmar.

Ona je sutradan bila najbolja i u finalu, dok je kod muškaraca pobjedia Švicarac Cedric Lachat. Ukupni pobjednik, je usprkos neulasku u finale, Španjolac Patxi Usobiaga. Spomenimo da su se u Kranju djelili i pehari za pobjednike Svjetskog kupa u kombinacii (boulder+lead), a dobili su ih Natalija Gros (SLO) i Jorg Verhoeven (NIZ).

>>> W.C. Kranj, rezultati, fotogalerije i ostalo

>>> Ukupni poredak  W.C. lead 2007. pronađite na stranici IFSC-a

Moramo naglasit da su osvojeni bodovi na natjecanju u Kranju Hrvatsku postavili na 24. misto (od 36) u poretku zemalja, ovogodišnjeg lead Svjetskog kupa. S obzirom da nemamo ni jednu kvalitetnu lead stinu na kojoj bi se moglo pripremat za ovakva natjecanja - i nije tako loše.

>>> National team ranking 2007.

Foto doli: Sandra u polufinalnom smjeru

Image

Image

Image

 

Ipak to nije sve. Nakon natjecateljskih uzbuđenja naša ekipa, pojačana Borisom Zokićem - Boćijem kreće put Vrhpolja u našu bazu kod Perka i Metke - odlično misto za odmor i opuštanje od natjecateljskih stresova. Od tamo ih put vodi do obližnje MIŠJE PEĆI di se dva dana dobro stiskalo.

S obzirom da je dan kratak, a ujutro se teško rano dignit, naši penjači su se odlučili za smjerove šta se brzo daju rješit. Popelo se dosta toga, a od najtežeg spomenimo Lijin Iglu (8a), iz 2. pokušaja, i Flash dance (7c), na pogled, te Sandrin uspon u smjeru Hobit (7c) iz par pokušaja više.

Nakon toga, kvintet aseva se napokon uputia doma na zaslužen odmor...

Image

Image

Foto gori: Lija u Flash danceu

Image

Foto gori: Boći u potrazi za linijom

Image

Foto gori: Dani u borbi sa Tortugom (7b)

Image

Foto gori: Baki & Hobit

 

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990