• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt REPORT: VIKEND KOD MARULA!
 
 

REPORT: VIKEND KOD MARULA!

ImageZavršen je uzbudljivi Vikend kod Marula! Ima li lipše stvari nego, dok vanka cipa škura bura, u toplom domu pročitati detaljni izvještaj o svemu što se događalo >>>

 

 

SENIORSKA SUBOTA je okupila ne rekordan ali ipak solidan broj od 25 (8Ž+17M) natjecatelj(ic)a iz 7 hrvatskih klubova.

U ženskim kvalifikacijama je odmah povela naša asica Sandra Bakulić sa 5 ispenjanih smjerova isprid 2 kolegice iz državne reprezentacije - Tamare Zulim sa četri i Maje Lozić sa tri ispenjana smjera. Uz njih u finale su se plasirale i Maja Božić, Inga Patarčić, te legenda Tiziana Perhat, koja se usprkos tome što je prošle godine objavila prestanak natjecateljske karijere, odlučila prijavit na Marulov spektakl za pamćenje! Ovaj put se i kod žena nije bilo jednostavno plasirat u finale, što nažalost nije pošlo za rukom našim članicama Tini i Jeleni.

U muškim kvalifikacijama je dominirao mosorov as Boris Zokić koji je sa samo jednim pokušajem viška ispenjao svih šest bouldera. Ivan Lisica ga je pratia sa istim brojem topova ali većim brojem pokušaja, isprid Luke Kivele, na trećem mistu, sa pet ispenjanih bouldera. Zagrebačka uzdanica Ivan Pevec je u finale otiša ka četvoroplasirani, mladi reprezentativac Gianfranco Dušić je bia peti, a naš as ovih dana u odličnoj formi, Šime Malenica je zaokružia listu najboljih u prvom krugu i u finale otiša ka šesti.

ImageŽensko finale je ka i na prošlom natjecanju P.H. na Mertojaku bilo tvrdo do bola ali cure se nisu dale, te su praćene odličnom atmosferom (za koju su zaslužni brojna publika + Pehi na mikrofonu) bez respekta napale Gromove kreacije. Naša Sandra je u supernapetoj završnici ipak odnila zasluženu pobjedu i nastavila svoj neprekinuti niz nepobjedivosti na domaćem terenu - to legendo! Za to joj je bia dovoljan jedan boulder ispenjan na fleš i šest zona sa jednim pokušajem viška. Baš ka u kvalifikacijama, Tamara je na kraju bila druga, a Maja treća - i njih dvi su imale po jedan ispenjan boulder, Tamara iz 3., a Maja iz 4. pokušaja. Još jedna Maja i to Božić je sa dvi zone uvatila četvrto misto, Inga je bila peta, također sa dvi zone, a Tiziana je s jednom zauzela šesto misto.

Nakon što su žene raspametile publiku, slijedila su nova uzbuđenja...

ImageMuško finale je pri samom početku ostalo bez jednog od favorita Luke Kivele koji je morao odustati zbog nesritne ozljede prsta na prvom postavljenom boulderu. Raspoloženi Gianfranco je odlično započea prolaskom zahtjevnog drugog bouldera, a potom su glavnu riječ preuzeli dečki sa Trstenika, Boći i Lija koji su se sve do četvrtog smjera međusobno šamarali topovima. Baš na tom boulderu inspirirani Lija se uspia odvojit i preć u vodstvo kojeg nije ispuštao sve do kraja, ispenjavši ukupno sve postavljene bouldere sa samo jednim pokušajem viška - bravo legendo za prvu pobjedu na domaćem terenu! Boći je na kraju balade bia drugi (5 bouldera, 7 pokušaja) Gianfranco je zauzea odlično treće misto (2 bouldera, 4 pokušaja), a na četvrto i peto su se plasirali Pevec (2 bouldera, 4 pokušaja, 3 zone) i naš Šime sa jednim ispenjanim boulderom iz prve.

Mislimo da će se odlikovani, svi ostali natjecatelji i publika složit - bilo je to stvarno natjecanje za pamćenje, tijekom kojeg je od energije ludih pokušaja skoro počela otpadat i pitura sa zidova!

_____________________________________________________

ImageU JUNIORSKU NEDILJU Škrape je probudia žamor mladih boulderaša kojih se skupilo 31 iz sedam hrvatskih klubova. Kada se sitimo da je prošle godine na juniorskom natjecanju, koje je ka i ovo bilo dan nakon seniorskog, okupilo tek troje dice onda se stvarno može reći da je napredak itekako vidljiv i da se nešto zaista počelo događat i u ovom vječno zapostavljenom dilu našeg penjanja.

Podiljeni u 5 muško-ženskih kategorija dica su sa ništa manjim žarom od braće seniora navalili na vrlo kreativne bouldere di su ih čekala i neka specijalna iznenađenja, kao npr volumen Guda, koju nisu imali prilike opipat ni seniori dan prije.
ImageMakar su razlike među mladim penjačima pojedine kategorije ponekad dosta velike, svih je ugodno iznenadilo koliko dica dobro penju, pa su naši route setteri morali u zadnji tren neke smjerove otežat jer su ih mladi bez problema redali iz prve.
U juniorskoj ekipi našeg kluba nije nastupia Bože Prnjak, zbog ozljede kolina, ali su se zato Toma i Vana Piccini, te Mia Prnjak pošteno potrudili. Svima je ovo bilo prvo natjecanje, a medalje su osvojile Mia (1. misto kadetkinje) i Vana (2. misto cicibanke). Toma je u elitnoj kategoriji cicibana osvojia odlično 4. misto, a za treće mu je falia tek jedan pokušaj manje za top - čestitke svima!

ImageEvo rezultata najboljih po kategorijama:
Cicibanke: 1. Elizabeta Pavić  SPK CAF  2. Vana Piccini SPK Marulianus
Cicibani: 1. Borna Čujić SPK Pulfer  2. Kvirin Polondak SPK Pulfer 3. Jure Odak SPK CAF
Kadetkinje: 1. Mia Prnjak SPK Marulianus
Kadeti: 1. Toni Veljković SPK CAF  2. Marin Renić SPK Lapis
Starije kadetkinje: 1.Mia Vrsalović SPK CAF  2. Petra Ilić SPK Lapis
Stariji kadeti: 1.Filip Sironić SPK Hiperaktiv 2. Luka Vidović SPK Lapis 3. Dario Pečenković SPK Lapis
Juniori: 1.Domagoj Žepec SPK Pulfer 2. Juraj Govorčin SPK Pulfer 3.Luka Trumbić PK Split
Starije juniorke: 1. Inga Patarčić SPK Svarog
Stariji juniori: 1.Gianfranco Dušić SPK Hiperaktiv

Svi mladi natjecatelji su dobili prigodne diplome i darove, a najbolji i medalje. Do sljedećeg natjecanja im želimo da što bolje treniraju i naravno da ih bude još i više.


>>> Na kraju svega SPK Marulianus se želi od srca zahvaliti svim članovima kluba koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji Vikenda kod Marula. Zahvaljujemo se i našim sponzorima Lapisu, Iglusportu i Grafexu, te postavljaču Aljoši Gromu zbog čijih su se maštovitih smjerova čak i marulovi asevi na trenutke osjećali ka da prvi put penju u našoj dvorani. Vidimo se za godinu dana!

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990