• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt PAKLENO LITO DOLAZI
 
 

PAKLENO LITO DOLAZI

ImageIako kalendarski lito stupa na snagu tek danas, penjači u Dalmaciji ga već neko vrime osijećaju za vratom. Ovih posljednjih dana to naročito dolazi do izražaja pa su jedni krenili u unutrašnjost sa konopon na leđima, a drugi se, čini nam se veći broj penjača, odlučuje magnezij zaminit sa kupaćima i krenit prema već jako toplom moru.
Naravno da govorimo i potičemo ekipu na DWS, deep water soloing, penjačku disciplinu koja plijeni pozornost posljednjih par godina, a naročito je uznapredovala kod splićana koji su je u ove vrile dane objeručke prihvatili.
Red je da one neupućene malo upoznamo sa situacijom vezanom za trenutno stanje...

 

ImageU Dalmaciji ima par stotina ispenjanih dws linija od kojih je najteža i daleko najpoznatija ona na Kornatima, Ring of fire 8b+, a na Hvaru je ispenjana priječnica od 300 metara, težine 8a. To je sve djelo stranih penjača, dok kod domaćih uspona još uvik nismo «uvatili» 7c. Ova sezona koja je pred nama, sudeći po pripremama, mogla bi nam donit dugo očekivanu i priželjkivanu ocjenu i to vrlo vjerojatno na lokaciji Čiovskih klifova. 


 
Trenutno još uvik traje zagrijavanje na Sustipanu, koji je uz ostale sigurno najbolja, najprevjesnija  i najbliža lokacija splićanima te kao takva idealna za treniranje psihe za čvršće uspone koji slijede. Vade se brodovi i pripremaju za lito, a virujemo planiće i bajbotići u Peveca kao priručna sredstva za plutanje, kupuju se vodonepropusne vrićice, pumpaju se bicepsi u teretanama. Sve u svemu, jedne dosad vrlo obuhvatne pripreme.

Image

 

Ipak, u ovu sezonu ulazimo bez neprežaljenog nam Joke. Nećemo zaboravit našega dragog prijatelja, nedavno preminulog Joška Božića, koji je bia veliki zaljubljenik u dws i koji će nam falit pri svakom odlasku na voljeni Sustipan. Sigurni smo da će nas Joke odgori bodrit i bit s nama kad pukne hvatište i kad se bude letilo na sve strane, ali i kada se bude stisa taj prvi 7c.

 

 


 
Vidimo se negdi na sikama!!!

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990