• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt STARTALO PRVENSTVO 2007.!
 
 

STARTALO PRVENSTVO 2007.!

ImageSplit je prošlog vikenda bia pun natjecateljskih događanja ka nikad do sad. U subotu je na seniorskom prvenstvu u boulderingu nastupilo priko 30 penjač(a)ica među kojima su najbolji bili članovi domaćina-organizatora HPD Mosora.

Isti dan je u organizaciji SPK CAF-a održano natjecanje u brzinskom penjanju za mlade kategorije, a u nedilju je HPD Mosor za iste kategorije organizirao i državno boulder natjecanje. Ukupno je na ta dva natjecanja nastupilo čak priko 40 mladih penjač(a)ica >>>

 

 

Seniorsko natjecanje je najavilo, virujemo, još jednu kvalitetnu natjecateljsku godinu u kojoj neće manjkat uzbuđenja. Zanimljivo je da je ove godine broj finalista ponovo smanjen na šest. To je odluka koju pozdravljamo s obzirom da na taj način i kvalifikacije dobivaju na napetosti i kvaliteti.

Za žensko finale je Urh Čehovin pripremia vjerovatno najteže smjerove do sad, pa ih je većina ostala neispenjana što ipak ne znači da je natjecanje bilo manje zanimljivo. U konkurenciji šest žena pobjedu je odnila Tamara Zulim isprid svoje klupske kolegice Maje Lozić, a naša perjanica Sandra Bakulić je ovaj put bila treća. Od naših članica natjecale su se i Tina Malenica, na kraju četvrta, te Irena Čovo, koja je zauzela šesto misto.

U muško finale se od naših aseva uspia plasirati jedino Ivan Lisica. Prvi krug je nažalost bia koban za cilu našu udarnu žbl postavu u sastavu - Šime Malenica, Ivan Mihalj, Damir Jurišić, Igor Savin, Nikola Besednik i Ante Baučić (Pehar nije nastupio zbog zdrastvenih tegoba). U jednom od najnapetijih finala do sad pobjedu je odnia Boris Zokić (HPD Mosor), Lija je bia drugi, a još jedan član Mosora Luka Kivela je zauzea treće misto. Među ostalim finalistima, našli su se i članovi Hiperaktiva Gianfranco Dušić i Goran Matika, te Krešimir Morić iz zagrebačkog Pulfera.

Natjecanje je bilo kvalitetno organizirano, svi su bili vrlo zadovoljni Urhovim smjerovima, a posebno nas veseli što se na natjecanje odazvao ovako veliki broj penjača kojima nije bilo teško potegnit, ne mali, put do Splita. Virujemo, da će se splitski penjači na isti način odužit  na sljedećim natjecanjima u Bjelovaru, Zadru, Rovinju, Puli...

Posebno nas veseli odaziv mladih penjača koji su osim brzinskog natjecanja u subotu, najviše bili zainteresirani za boulder natjecanje u nedilju di ih je nastupilo skoro 40. Kad se sitimo da je isto natjecanje prije točno godinu dana okupilo tek 3 natjecatelja - ova nova brojka nas veseli još i više.

 

>>> Potpuni rezultati svih natjecanja održanih ovog vikenda, uskoro na stranicama komisije

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990