• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt DI JE NESTAO ROKI?
 
 

DI JE NESTAO ROKI?

ImageDakako, ne mislimo na Balbou nego na Marka Rožmana, najboljeg sportskog penjača u dosadašnjoj povijesti hrvatskog sportskog penjanja?

Roki je prošle godine odradia samo jedno natjecanje za PH na našem boulderu, di je bia prvi tj. drugi u ukupnoj konkurenciji, solidno je nastupia sa reprezentacijom u Roveretu, popea je i smjer Agresija, težine 8c, u Sloveniji. Ubrzo nakon toga odlazi u Manchester trbuhom za kruhom i gubi mu se svaki trag. Što mislite penje li šta? E, pa to je saznala naša istraživačka sekcija, koja s obzirom na Rožmanovu tradicionallnu šutljivost nije imala baš lagan zadatak >>>

 

Po svemu sudeći - Roki penje i to žestoko!

Zagrebački as se odlično snaša u tuđini, pa je tako pristupia poznatoj Zimskoj boulder ligi u Manchesteru šta je u biti english verzija našeg dalmatinskog ŽBL-a. Na natjecanju je cilj tijekom 3.5h popet postavljenih 25 bouldera s tim da se boduju samo oni koji se popnu u prva tri pokušaja. Najveća razlika tog njihovog ŽBL-a sa našim je mogućnost nastupa i članova njihove državne preprezentacije, pa je konkurencija vrlo paklena ali i brojna s obzirom da se ove sezone, u muškoj seniorskoj kategoriji, prosječno natjecalo preko 25 ljudi na svakom od natjecanja. Liga se sastojala od pet natjecanja, a za ukupni poredak su se bodovala četiri najbolja razultata.

ImageMarko je nastupia na svih pet natjecanja od kojih je čak četiri puta bia među prva tri, redom je to išlo ovako - 3., 3., 3.,2. i onda je usljedilo finalno peto natjecanje na kojem je bia 5. s čim je u zadnji tren pokvaria ukupni score, te je završia na najnezahvalnijem četvrtom mistu. U svakom slučaju skidamo kapu za ovaj rezultat. Moramo spomenut da su sva trojica penjača isprid njega redovni članovi engleske boulder reprezentacije, pa nam je lipo vidit da ih je jedan Hrvat dobro namučia. Roki kaže da je s ovim završila natjecateljska sezona u Manchesteru, pa će se možda u potrazi za još kojom tekmom uputit prema Sheffieldu.

Šta se tiče penjanja u stini tu je posebno misteriozan, pa nam se čini kako bi se i na tom polju mogla složit nekakva zanimljiva vijest, tim više što penje u ekipi sa legendarnim John Dunneom. Da li je Roki počea penjat na stopere i friendove u tradicionalnom engleskom clean climbing stilu za sada je nepoznanica. Kako nam kaže, na otočkim penjalištima je vrlo friško, pa je tako do sada promrza pri svakom izlasku na otvoreno - s druge strane, kaže da se lokalci non stop žale kako je prevruće i stalno čekaju bolje trenje...kakva ekipa!

Roki živija - pozdrav iz Dalmacije!

 

> Manchester Climbing Center

Foto - Marko na Svjetskom prvenstvu u Munchenu 2005., plakat Manchesterskog ŽBL-a

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990