• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt LAMA I DANION PRVACI EVROPE!
 
 

LAMA I DANION PRVACI EVROPE!

ImagePrvaci Evrope u boulderingu su francuskinja Juliette Danion, te austrijsko čudo od diteta David Lama! >>>

 

U današnjem je ženskom finalu najbolja bila Danion i to vrlo uvjerljivo -  jedina je popela sva četiri zadana bouldera. Nakon što joj je prošle godine za dlaku izmakla ukupna pobjeda u boulder svjetskom kupu virujemo da je sada itekako zadovoljna - svaka joj čast. Svjetska prvakinja Shalagina je zauzela drugo misto sa tri ispenjana bouldera u finalu, a njena zemljakinja, slabo poznata (barem nama) Olga Bezho je zauzela treće misto. Ukrajna definitivno postaje ženska boulder velesila. Moramo spomenuti našu prijateljicu Nataliju Gros iz Slovenije koja je u finalu imala potpuno jednak rezultat ka Bezhova ali je Ukrajinka imala bolji rezultat iz polufinala, pa je Nata ostala bez medalje. Zanimljivo je da dojučerašnja evropska prvakinja i pobjednica prošlogodišnjeg svjetskog kupa Olga Bibik nije ni ušla u finale.

ImageMuški dio natjecanja je počea velikim iznenađenjima još u četvrtfinalu kad se asevi ka šta su Kazbekov, Parry, Earl, Oleksy, a posebno Fischuber nisu niti kvalificirali među prvih dvadeset. Ubojito polufinale nećemo ni opisivat ali ćemo rado spomenut da su se u finalu našli Julien (jedini Francuski finalist, uz napomenu da Povreau i Meyer uopće nisu nastupili), Rakhmetov i Sharaftudinov (predstavnici Rusije), Mrazek (Čeh ali Dalmatinac u duši), fini momak iz Finske Hukkataival, te dakako 17-ogodišnji David Lama.

Lama je pobjedia ispenjavši u finalu sve bouldere kao i Hukkataival ali sa dva pokušaja manje, te je tako tituli evropskog prvaka u leadu dodao i ovu u boulderingu što se, koliko je nama poznato, dogodilo prvi put u povijesti - nevjerovatno. Neki će možda na drugo misto Nallea Hukkataivala reći, koji je to sad Finac, ali bolji poznavatelji će se sitit da je je upravo on u boulder finalu prošlog svjetskog prvenstva iz prve ispenjao svih pet bouldera ali je nažalost, na pragu senzacije, zapea na zadnjem kojeg uopće nije popea. Naš prijatelji Tomas Mrazek je sa dva ispenjana bouldera (iz dva pokušaja) zauzea treće misto i tako dokazao da je pravi as. Zanimljivo je da je aktualni svjetski prvak Salavat Rakhmetov uspia i u ovako super jakoj konkurenciji zauzet peto misto. Vridi spomenut da Salalvat sa svojih 40 godina dobrom broju ovih momaka može bit otac, a duže penje nego šta pobjednik Lama uopće ima godina - zato njemu SPK Marulianus šalje posebne čestitke - kakav kralj!

Imamo dojavu da je u Birminghamu u ovim trenutcima žestok after party, a dok se ljudi zabavljaju vi bacite oko na potpune rezultate ovdje.

ImageVirujemo da je ovako zanimljivo evropsko prvenstvo samo uvod u ludu natjecateljsku 2007. godinu na svjetskim borilištima...

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990