• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt KLUPSKO IZVJEŠĆE SPK MARULIANUSA ZA 2006.
 
 

KLUPSKO IZVJEŠĆE SPK MARULIANUSA ZA 2006.

ImageJoš je jedna godina i puno penjanja iza nas. SPK Marulianus je ponovno bio vrlo aktivan na svim poljima, a više o tome pročitajte u našem godišnjem klupskom izvješću za 2006. koje možete pronaći u nastavku vijesti >>>

 

 

SPK MARULIANUS
KLUPSKO IZVJEŠĆE ZA 2006. GODINU

Protekla 2006. godina je bila ponovno još jedna u nizu vrlo uspješnih u radu našeg kluba. Uprava i članstvo iz godine u godinu pokazuju i dokazuju svoju kvalitetu na svim poljima sportskog penjanja i ostvaruju zavidne rezultate, pa i ove godine pomalo prepotentno izjavljujemo da smo najbolji klub u Hrvatskoj!

 

ImageNATJECATELJSKI DIO Izuzetno nam je drago što baš sa ovim dijelom započinjemo naše izvješće. Protekle je godine u klupsku vitrinu našeg kluba svoje mjesto zauzelo čak 6 (šest) titula prvaka države u raznim kategorijama i disciplinama.

Prvenstvo Hrvatske

Disciplina težinsko penjanje. U nama možda i najdražoj disciplini ove su nam godine pripale dvije titule prvaka, obje u seniorskoj kategoriji, jedna u ženskoj, a druga u muškoj.

Disciplina bouldering. Najnapetije, kao i obično, bilo je u ovoj disciplini gdje su naši članovi odnijeli ukupne pobjede također u muškoj i ženskoj seniorskoj, te po prvi put u povijesti i u kategoriji juniora. Posebno napominjemo da je ovo naša peta uzastopna titula u ženskoj seniorskoj kategoriji, a deveta ukupno otkad je klub nastao, te da je nakon dugo godina i muška seniorska titula po prvi put u povijesti došla u Split. Nadamo se da će je sada Split malo i zadržati!

Disciplina brzinsko. Ovo je po prvi put da se održalo natjecanje prvenstva u ovoj disciplini, a i tu smo, u ženskoj seniorskoj kategoriji, osvojili još jednu ovogodišnju titulu.

ImageSvjetski kupovi i prvenstva

Naši su članovi ove godine u sklopu državne reprezentacije nastupili na dva seniorska svjetska kupa u boulderingu (Rovereto, Fiera di Primiero), te finalu svjetskog kupa u leadu (Kranj). Posebno nas raduje što je među mlađim reprezentativnim odabranicima koji su po prvi puta predstavljali Hrvatsku na Svjetskom juniorskom prvenstvu (Imst) također bio jedan penjač iz našeg kluba.

Županijska boulder liga

Na natjecanjima u novoosnovanoj županijskoj boulder ligi (ŽBL), prvu, povijesnu i laskavu titulu prvaka splitsko-dalmatinske županije u seniorskoj kategoriji odnio je član našeg kluba. Isto tako, jedan je naš član osvojio i  titulu pobjednika u juniorskoj kategoriji ŽBL-a.. Sama boulder liga pokazala se kao pun pogodak, te u dogovoru sa drugim klubovima organizatorima, nadamo se, nastavljamo i slijedeću godinu.

ImageZanimljivo je da smo ove godine naš natjecateljski team podijelili u A i B ekipu. A ekipa je nastupala na svim natjecanjima Prvenstva Hrvatske, dok se B ekipa uglavnom kalila na natjecanjima ŽBL-a, te povremenu nastupala na natjecanjima prvenstva. Vjerujemo da je i ovakav tip organizacije pripomogao u ostvarenju naših odličnih rezultata u 2006..

Inače i ove smo godine organizirali natjecanje za Prvenstvo Hrvatske na našem boulderu za seniore, ali i za mlađe kategorije koje se održalo dan kasnije.
Sve u svemu, za naš SPK Marulianus, nikad bogatija natjecateljska sezona od kad je kluba.

 

ImageAKTIVNOSTI U PRIRODNOJ STINI I 2006. će ostati zapisana u našoj povijesti po klupskim uspjesima u prirodnoj stijeni. U Hrvatskoj se penjalo svugdje, od Zagorja i Istre do naravno Dalmacije, a van Hrvatske smo najaktivniji bili u Italiji i Sloveniji.
Posebno je živo bilo u boulderingu di je ispenjan prvi klupski Fb7c, te prvi ženski Fb7b u klubu, ali i u Hrvatskoj.

Usponi sportskih smjerova i bouldera

Ponovno jedna vrlo uspješna godina.Ukupno smo ispenjali 26 sportskih smjerova u rangu 7c i teže (8a+x1; 8a/a+x1; 8ax2; 7c+x6; 7c/c+x3; 7cx13).
Od boulder problema preko Fb7b se penjalo 12 puta (Fb7cx2, Fb7b+x1, Fb7bx9).

ImageDeep water solo

Je 2006. godine kao što smo i prognozirali uznapredovao. Naši su članovi ponovili gotovo sve smjerove na Sustipanu, a ispenjan je i najteži, 7b. Otvoreno je i nekoliko novih DWS lokacija od kojih bi istaknuli Čiovo kao onu NAJ. Nema nikakve sumnje da će godine koje dolaze biti izuzetne za DWS penjače jer sve ide u tom smjeru.


ImageUređivanje  novih smjerova i bouldera

Početkom godine smo dobili dugo obećavanu financijsku pomoć od Grada Splita, te se započelo sa prespitavanjem Marjana, Trogira i omiške Stomorice.
Uredili smo ukupno 38 novih sportskih smjerova na više lokacija, Markezina greda, Trogir, Marjan, Konavle, Paklenica i Omiš. Od spomenutog broja, tri smjera su višedužinci.
Prespitali smo i tri stara alpinistička smjera.
Što se novih bouldera tiče, otvorili smo ih skoro 30 od kojih je dobar broj težine od Fb7a-7b, a nalaze se na lokacijama Texas-Mosor, Sućurac, Trogir i Paklenica.

 

ImageŠKOLA PENJANJA Što se tiče edukacije mladih penjača, škola penjanja je, za razliku od posljednje četiri godine, išla samo jednom. Prijavilo se 23 kandidata, a završni ispit je do sada uspješno položilo 11 kandidata, dok će ostali pokušati ponovo iza Nove Godine.

Za juniore iz zadnje škole u 2005. godini  je početkom 2006. započeo organizirani sustavni trening koji je trajao nekoliko mjeseci s ciljem što boljeg usmjerenja naših mladih penjača sukladno sa njihovim interesima. Sukladno tome, o njihovom se napretku konstantno vodi računa na razne načine.

Obnovili smo i dio opreme koji koristimo u školama, kupljena su tri nova pojasa i nabavljena dva para novih penjačica.

 

ImageMEDIJI Naša web stranica www.marulianus,hr  radi punom parom i posjećenost je izuzetna. Možemo se pohvaliti da je jedna od najažurnjih u Hrvatskoj. I dalje pišemo za «Mali Oglasnik» Slobodne Dalmacije i to već četvrtu godinu, što je zasigurno doprinijelo popularizaciji i prezentaciji našeg sporta među običnim pučanstvom.

 

Spomenimo i par drugih zanimljivosti. Ove godine je naš klub po prvi put u povijesti dobio stotog člana i s tim smo sigurno postali i klub sa najviše članova u Hrvatskoj.
U rujnu 2006. je Hrvatsku posjetio aktualni svjetski prvak u sportskom penjanju, Tomaš Mrazek i pri tom posjetu trenirao na našem boulderu u par navrata, te nam dvoranu ocijenio sa čistom peticom.


ImageKao i svake godine, i 2006. godina ima svojih loših vijesti.
Iako SPK Marulianus od samog osnutka sudjeluje u radu Komisije za sportsko penjanje, nedavno je izvršni odbor našeg kluba odlučio zamrznuti svoj rad u Komisiji iz više razloga, a koji su prema našem mišljenju znatno oštetili naš klub, a samim tim i sportsko penjanje kao sport u globalu. SPK Marulianus će ustrajati u svojoj borbi dokle god članovi Komisije ne shvate da bi nam cilj trebao biti jedinstven, a  osobne bi ambicije trebale biti u drugom planu.


I za kraj..Kako smo prema već ustaljenom načinu izbjegavali imenovati članove za neke od uspjeha, sada želimo pohvaliti SVE one koji su na bilo koji način pridonijeli gore spomenutim uspjesima u radu SPK Marulianus-a! Hvala i svima onima koji su željeli pomoći, ali su bili spriječeni. Zahvale idu i upravi kluba koja je još jednu godinu odradila u uzlaznoj putanji, te naravno i našim nezaobilaznim sponzorima bez kojih bi neki od ovih uspjeha bili neizvedivi, a hvala i svima koji su nam sponzore omogućili!

 

SPK MARULIANUS

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990