• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt VELIKO FINALE U PULI: MARULIANUSU OBJE TITULE!!!
 
 

VELIKO FINALE U PULI: MARULIANUSU OBJE TITULE!!!

ImageNa odlično organiziranom natjecanju u Puli, dostojnom velikog finala ovogodišnjeg prvenstva, pobjedili su u velikom stilu odnili naši asevi Sandra Bakulić i Ivan Lisica! SPK Marulianus je tako po prvi put osvojio naslov ukupnih pobjednika Boulder Prvenstva Hrvatske u muškoj i ženskoj kategoriji >>>

 

 

 

ImageU ženskim kvalifikacijama, koje su okupile 7 natjecateljica, najbolje su bile Sandra i Maja Lozić. Njih dvi su sve smjerove ispenjale iz prvog pokušaja, a sa pokušajem više pratila ih je Tamara Zulim. Preostale žene, Katarina Fon (mlada slovenska reprezentativka), Maja Božić, Lucija Brkan i Tiziana Perhat su se direktno plasirale u finale, koje je ujedno bilo i posljednje za Tizianu s obzirom da je objavila oproštaj od natjecateljskog penjanja kojem je bila vjerna sve godine od 1993. do danas - bravo legendo!

 

ImageSva 4 smjera muških kvalifikacija je popea jedino Lija, drugi je bia Boris Zokić, a pazinski duo Matika - Gianfranco je podilia treću poziciju. Smjerovi su ka i kod žena bili vrlo zanimljivi, a neuobičajenom visinom i stilom penjanja su bili vrlo slični natjecanjima svjetskog kupa na kojima se ove godine kalila naša reprezentacija. Naš klupski as Šime Malenica se također plasira u finale kao 7., prvak ŽBL-a Ivan Mihalj je zauzea 11., Pehar 12., a Stanko je sa još 9 penjača, bez ijedne zone i vrha, podilia 13. misto.

ImageŽensko finale je bilo jedno od najboljih ikad održanih kod nas. Napeto je bilo iz smjera u smjer, a poseban je štimung stvorila mnogobrojna i vrlo glasna pubika, zbog koje se zaista isplatilo dat sve od sebe. Vrlo atraktivni prvi smjer su na flash ispenjale Sandra i Maja Lozić, a iz par pokušaja više Tamara i Tiziana. Nakon šta su Sandra i Maja na isti način popele i do tada neispenjani drugi smjer postalo je jasno  da će se glavna borba za prvo misto vjerovatno odigrati između njih dvi. Baki je ponovno bila najbolja baš kad je najviše tribalo - iz prvog pokušaja je ispenjala i preostala dva bouldera, za koje su Maja i Tamara tribale tri pokušaja više. Sandra je tako bez greške zauzela prvo misto, Maja drugo, a Tamara treće.

U ukupnom poretku, Sandra je tako još jednom u našu klupsku vitrinu pospremila titulu državne prvakinje u boulderingu i to već petu uzastopnu godinu - niz je to koji se ne pamti u povijesti kluba! S obzirom da su ona i Tamara bile poravnate pri zbroju tri najbolja ovogodišnja razultata, zbrojilo se i preostalo četvrto natjecanje s kojim Baki ima 15 bodova prednosti. Dakle, druga ukupno je Tamara, a treća Maja.

ImageI muško finale je bilo ništa manje neizvjesno i puno preokreta. Prvi smjer su jedini ispenjali Gianfranco, Kivela i Šime, kojem uspon ipak nije priznat s obzirom da je u euforiji zaboravia spojit ruke na vrhu. Lija se u igru vraća u super napetom drugom smjeru, kojeg je u izvrsnom pokušaju uspia jedini ispenjat i to iz drugog pokušaja. Treći smjer nije odigrao veću ulogu s obzirom da nitko nije uhvatia ni zonu, a sve je odlučia četvrti kojeg Lija i Matika jedini penju iz prvog pokušaja. Lija je tako zauzea prvo misto, sa zonom više od drugoplasiranog Gianfranca, a treće je pripalo Luki Kiveli.

Lija je tako u ukupnom poretku zapečatia prvu poziciju, kojim je u Dalmaciju i našu klupsku vitrinu po prvi put donia dugo očekivani naslov seniorskog Prvaka Hrvatske u boulderingu! Luka Kivela je ukupno drugi, a veliki istarski talent, k tome još i junior, Gianfranco Dušić je ukupno treći. On je za samo četiri boda preskočia Borisa Zokića koji je ovaj put zauzea tek šesto misto.

Rezultati Pula:

Žene: 1) Sandra Bakulić (SPK Marulianus), 2) Maja Lozić (HPD Mosor), 3) Tamara Zulim (HPD Mosor)

Muškarci: 1) Ivan Lisica (SPK Marulianus), 2) Gianfranco Dušić (SPK Hiperaktiv), 3) Luka Kivela (HPD Mosor)

Rezultati PH 2006.:

Žene: 1) Sandra Bakulić 360bodova, 2) Tamara Zulim 345bodova, 3) Maja Lozić 210bodova

Muškarci:1) Ivan Lisica 265bodova, 2) Luka Kivela 220bodova, 3) Gianfranco Dušić 211bodova

ImageNatjecanje se također bodovalo i za starije juniore, te juniore, di je naš mladi penjač Stanko Čizmić osvojia još jedan naslov ukupnog pobjednika za SPK Marulianus. Naš mladi as Marko Pehar je u svojoj dobnoj kategoriji drugoplasirani - svaka čast obojici!

 

Rezultati PH 2006. stariji juniori: 1) Gianfranco Dušić (SPK Hiperaktiv) 300bodova, 2) Marko Pehar (SPK Marulianus) 245bodova, 3) Nikola Šimičević (AO Glas Istre) 160bodova

Rezultati PH 2006. juniori: 1) Stanko Čizmić (SPK Marulianus), Igor Pavlović (SPK CAF) 200bodova, 3) Ivan Vučić, Božo Bašić (oba SPK CAF) 180bodova 

Potpune rezultate pogledajte ovdje.

ImageVelike pohvale za izvrsnu organizaciju natjecanja šaljemo ekipi iz Pule na čelu sa Filipom Šobotom i Čedomirom Čikićem, koji su odradili odličan posao!

S obzirom da je kraj sezone, čestitamo i svim ostalima koji su kroz godini dali doprinos ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske, svim penjačima koji su sudjelovali na natjecanjima, a posebno ovogodišnjim seniorskim pobjednicima Sandri i Liji!

Idi po njega!!!

 

Foto: asevi marulianusa tijekom kvalifikacija, asevi na putu za Pulu i jedna grupna sa večernjeg proglašenja pobjednika...

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990