• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt PEHAR NAJBOLJI JUNIOR!
 
 

PEHAR NAJBOLJI JUNIOR!

ImageDanas se u našoj dvorani održalo i juniorsko natjecanje u boulderingu na kojem je najbolji bia naš član Marko Pehar-Pehi isprid, još jednog našeg asa, Stanka Čizmića, te Ivana Vučića iz SPK CAF-a, na trećem mistu. Asevi su penjali jedan krug sa 6 smjerova, koje su pripremili Lacan, Zloki i Dani. Pehi je popea svih šest sa par pokušaja viška, Stanko je stisa dva, a Ivan jednog ali vrijednog.

S obzirom da se mnogi nisu udostojili pridružit ovom natjecanju, njih troje su bili i jedini natjecatelji, a mi im čestitamo u svakom slučaju!

Proširenu vijest o jučerašnjem natjecanju pročitajte u produžetku >>>

 

U subotu se na otvorenju ovogodišnjeg boulder prvenstva okupilo ukupno 26 natjecatelja (5Ž+21M), koji su, ka šta smo i najavili, penjali super zanimljive smjerove Urha Čehovina-Pirelija.

ImageU kvalifikacijama se penjalo 5 smjerova koje je u ženskoj konkurenciji jedina sve ispenjala naša članica Sandra Bakulić-Baki, sa jednim pokušajem viška. Na drugom mistu ju je pratila Tamara Zulim sa 4 smjera iz 6 pokušaja, a nju Maja Lozić sa 2 smjera iz 2 pokušaja. Četvrto i peto misto su zauzele, iskusna Tiziana Perhat, te Irena Palošek-Vrsalović, koja se nakon duže pauze ponovo uključila u natjecateljska uzbuđenja. Ona i Tiziana su također imale dva vrha u prvom krugu ali i tri zone manje od Maje.

U muškim kvalifikacijama je najbolji bia mladi slovenski as Rok Klančnik koji je jedini uz Rožmana imao ispenjana 4 vrha ali za razliku od Rokija i 4 pokušaja manje. Treći je bia Jaka Prijatelj sa 3 vrha, a odmah iza njega naš lokalni as Ivan Lisica, također sa 3 vrha ali pokušajem više od Jake. Klupska legenda Šime Malenica se ponovo, usprkos neizvjesnom nastupu zbog brojnih obaveza, u velikom stilu plasira u finale na petom mistu, Luka Kivela je bia šesti, a pratili su ih Boris Zokić, Marko Badurina, Siniša Hrestak i Eduard Tudor, na pozicijama od 7.-10. mista koja su također bila dovoljna za prolaz u finale. Među asevima SPK Marulianusa koji nisu ušli u finale su se našli Marko Pehar i Ivan Mihalj (na diobi 13. mista), te Marin Banović i Damir Jurišić (na diobi 18. mista)

Finaliste je dočekalo 6 smjerova, a u ženskoj konkurenciji je vrijednu pobjedu na startu sezone odnila naša Baki sa četiri ispenjana smjera iz 9 pokušaja. Drugoplasirana je Tamara koja je imala isti broj vrhova i 4 pokušaja više od Baki, te jednu zonu manje, onu u zadnjem smjeru koji je ujedno bia i najteži. Maja je zadržala treću poziciju, ovaj put sa jednim vrhom iz prvog pokušaja, jednako kao i Irena koja je imala zonu manje od Maje. Tiziana je ovaj krug završila bez osvojenog vrha ali sa tri zone.

ImageKoliko je svaki pokušaj bitan još se bolje vidilo u muškom finalu di je Rok za samo jedan pokušaj bia bolji od Rožmana, te je zasluženo pobjedia. Oboje su imali po pet vrhova. Jaka je sa četri vrha potvrdia treću poziciju iz kvalifikacija, a četvri je bia Zokić koji je popea tri smjera iz prvog pokušaja. Naš Lija je bia lošiji za jedan pokušaj na vrh i zonu petog smjera, pa je ukupno peti, a Šime je uvatia šesto misto sa dva vrha.

Bia je to ujedno i kraj još jednog zanimljivog i napetog natjecanja na našem boulderu. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u organizaciji cilog događaja, svim natjecateljima koji su se uputili na natjecanje po ovom lošem vrimenu, odličnoj publici, a svakako i našim sponzorima - MAYA MAYA, IGLU SPORT, LAPIS i CLIMBERS-ONLY.NET.

REZULTATI PH I. 2006. seniori:

Žene: 1.Sandra Bakulić (SPK Marulianus), 2.Tamara Zulim (HPD Mosor), 3.Maja Lozić (HPD Mosor)

Muškarci: 1.Rok Klančnik (Slo), 2.Marko Rožman (SPK Svarog), 3.Jaka Prijatelj (Slo)

...hrvatski poredak:2.Boris Zokić(HPD Mosor), 3.Ivan Lisica (SPK Marulianus)

Službene rezultate pronađite ovdje.

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990