• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt NOĆNI BUILDERING U SPLITU!
 
 

NOĆNI BUILDERING U SPLITU!

ImageProšlog vikenda, u noći sa subote na nedilju, dok je većina vas čvrsto spavala, deset ljudi i dva crashpad-a su bili u nesvakidašnjoj akciji. Razlog okupljanja je bila nova vrsta boulderinga - BUILDERING, disciplina koju je još prošlog stoljeća, po getu, povremeno prakticirao Ivica Franceshi-Frenki, a koja je ovim okupljenjem ponovo zaživila među splitskim penjačima...

 

ImagePrvo smo penjali u odličnom sektoru kraj bivšeg Bobisa na Skalicama (foto desno) i priko puta na Arheološkom muzeju. Potencijal je stvarno odličan, a posebno moramo pohvaliti zgrade Lavčevića koje su pravi penjački dragulji! Lokalni guru, Demir Barić, je već nekoliko dana unaprid skužia puno potencijalnih linija, a tek kad smo se svi okupili, smjerova je bilo gomila.
Mora se priznat da je penjanje po noći poseban gušt, osvjetljenje je lagano romantično, ulice su uglavnom puste, a osjećaš se ka negdi u prirodi, daleko od gradske gužve.

ImageDrugi dio sešna smo odradili na zidovima elektrotehničke škole i PMF-a u Teslinoj ulici di smo skužili odličan projekt (možda projekt večeri!) za kojeg smo morali smislit posebnu metodu hvatanja velikog tramvajca na sredini zida(foto livo). Mada smo više puta jednom rukom držali top (štok od prozora na prvom katu), nitko nije uspia spojit obe ruke.

Poseban je gušt bia otić u park Emanuela Vidovića di nas je oduševila kompleksnost penjanja po stablima, klizavim od prve jutarnje rose. U podnožju je engleska travica, pa se može padat i okolo kreše, a penjali smo samo tek dva stabla, tako da je potencijal za nove detalje i u ovom sektoru golem.

ImageDan (tj. noć) je završia na popularnoj Matejuški di se penjalo na prirodnom boulderu na nizbrdici nedaleko Lacanovog portuna. U sami cik zore, builderaši su se okrijepili u pekari Babić na Skalicama (foto desno - triba ih pitat sponzorstvo za sljedeći put), a potom se skupia ostatak opreme, pa je većina ekipe krenila put Marjana jer - penjati se mora!

_____________________________________________________________
Kako je bilo na 1. Svjetskom prvenstvu u builderingu, održanom prije par miseci u Njemačkoj, pronađite - ovdje.

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990