Odpenji: Marulianus Zanimljivosti Reportaže V-27 free!
 
 

V-27 free!

Moja Mati

Smoljenović & Robi!


Nećemo vas lagat - simpatiziramo Nikolu Smoljenovića & Robija Puljka!

Momci su naturale, stina im je forte, ne bave se pizdarijama. Ne moramo se bojat da će tuć selfi u liftu ili stavljat slike bezglutenskih sirnica na uskršnje jutro. Nema šanse. Svjesni kilometara oko sebe i u sve boljoj formi, Nikola i Robi napadaju klasike, a za njihove akcije najčešće doznajemo baš onako kako najviše volimo - sa vremenskim odmakom i lagano ispod radara. 

Ovaj put je na Gredi platila V- 27, preveliki klasik, a donosimo vam isječke iz Nikolinog dnevnika:



"V-27 pokušaj No2.

Otkad smo u 10 misec Robi i ja probali prvu dužinu V-27 bilo je jasno da se to mora popet.
U 12. misec dajemo pokušaj ali je bilo mokro i ladno pa nismo popeli. Ali skupili smo iskustvo i zapisali betu.
Osvanija je lipi dan Greda je više manje suva, a Robi brzo ide na arbajt tako da je davanje dobrog pokušaja bilo obavezno.
Lagani smo, oko 10 i kvarat se nalazimo ispod smjera. Robi je požrtvovan i kaže da ide prvi da stavi komplete. Ja san se osjeća dobro parilo mi se da će ić iz prve. Ima san zapisanu betu za obe detaljne dužine i pročita san je jedno 70 puta u zadnjih 24 ure. Malo san zagrija prste na fingeru, uletija u prvu dužinu i popea je bez većih poteškoća. Ova dužina mi je najlipša 7 a dužina na Gredi a mozda i šire. Tehnička na namištanje, bez puno sile. Spuštan se doli da uvatin Robija da popne prvu dužinu. On to odrađuje s kirurškom preciznostću. Stavljan rusak na leđa i penjen se gori(više san se satra na top rope dok san se vuka za komplete nego dok san zapravo penja). Vodin drugu dužinu. Zanimljivo 3D penjanje kroz žljebove i priko drobova. Iden sporo jer nije baš očito a Robi prati bez problema. Na drugon sidru dosta puše tako da san sritan šta smo ponili vjetrovke. Priko 15 stupnjeva je i sunčano ali jugo diže pa nije najugodnije. Robi stavlja komplete u treću dužinu. Bome san se dobro ukočija na sidrištu dok je doša red na mene penjat ali nekako san se pribra, stisnija i proša kroz detalj. Nema tu preteškog pokreta ali detalj traje 3-4 spita i triba ga izdržat. Ostatak smjera je 6 a-b penjanje triba samo pazit šta vataš da se ne odlomi šta. Robi nažalost ne uspjeva slobodno proć 3. dužinu. Pauza od misec dana je ostavila trag. Zadnja je dužina neka četvorka.... Uspija san promašit spitove na kraju pa san se uvatija za neko stablo a zadnjih 15ak m smjera nisan ništa ukopča jer san završija 10 ak m desno od sidra ali bilo je ok skroz, lagano.
Malo smo guštali u pogledu napravili đir do rampe za BASE jump. I sad već tradicionalno malo zapivali. Vjeruj u ljubav je bila na repertoaru.
Apsajlali smo doli ali meni nije bilo dosta iako smo dosta vrimena proveli u smjeru. Neke 3-4 ure. Sajta san Suhozid koji je stvarno lip smjer. Onda san iša probat Skyline koji nisan popea jer san se na Uskrs prošle godine ozljedija u njemu. Reka mi je Igor svoju betu,sa čokiranjen prstiju u rupu, i tako je detalj značajno lakši. Ide lito pa će se i to popet u nekom momentu.
Robija nema do početka 5 miseca a kad se vratit logičan slijed je Kuka Muka."




 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990