• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt BOULDER GROZNICA U DALMACIJI!
 
 

BOULDER GROZNICA U DALMACIJI!

ImageOvaj vikend se Dalmacijom širila prava boulder groznica. Vremenski uvjeti su bili odlični, novih bouldera - na sve strane, a bili smo domaćini i poznatim slovenskim asevima u sastavu - Jaka Prijatelj, Rok Klančnik, David Stepanjan i Urh Čehovin Pireli!
U nedilju navečer, kožu na jagodicama su imali samo rijetki.Krenimo od početka...

ImageSubotu se boulderavalo na novom penjalištu u Trogiru ali s obzirom da se prethodnu noć tulumarilo do jutra, ritam je bia laganini. Najveće zanimanje kod naših slovenskih prijatelja je izazvala luda prečka na centralnom boulderu (foto livo), koja je ipak ostala projekt za neki drugi put. Usput su se popela i dva nova, lagana bouldera...
Drugi dio dana smo bili u Sućurcu, di je između ostalog dva puta ponovljen i Deep shit, Fb7b kojeg je popea početkom godine Talijan Fermi. Ekipa misli da je ocjena oko Fb6c+-7a, a naši gosti su se pitali zašto se označavaju imena bouldera (i to ogromnim slovima) i zašto su neki x-evi na vrlo nelogičnim mistima...ali to je već stara tema. Navečer se pio čaj...(uglavnom).

ImageNedilju smo proveli na svježem planinskom zraku Texasa, di se skupilo neuobičajeno puno penjača, skoro dvadeset. Zajedničkim snagama smo skužili puno novih, ludo dobrih linija, a popela su se dva stara projekta. Prvi je popea Urh i zove se Aeroflot, Fb7b+/c, a drugog, koji je totalna sloperana, su osim Urha popeli David i Jaka. Smjer se zove Debela guza, težine Fb7b+. Tog dana je u labirintima popet i još jedan novi boulder - Fobija. Stojeći start je težine Fb6b+, a sideći start je projekt prve klase!

Na kraju svega - koža je ostala u Texasu,  slovenski asevi su se autocestom zakotrljali put rodnog kraja, a splitski asevi put toplih domova. Ludilo!

__________________________________________

ImageDi je šta?

Trogir:
Suva noga, Fb5c, desno od Vjeve - sideći start
Frida, Fb6a, sa startnih hvatišta Peke ravno gori

Texas:
Aeroflot, Fb7b+/c, livo od Pukotine - sideći start
Debela guza, Fb7b+, desno od Funky - niski start (foto livo)
Fobija, Fb 6b+, nasuprot bouldera Rocky - stojeći start (skok za niske)

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990