• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Punopravni u savezu!
 
 

Punopravni u savezu!

Šantine

Sine, tamo nan je i misto...


Nekidan, značajan novitet - SPK Marulianus i svi penjački klubovi sa područja grada su napokon primljeni u punopravno članstvo HSPSa!

Evo kako se to dojmilo našeg tajnika Marka Pehara Pehija koji je uz predsjednika Daniela Piccinija Danija bia na mistu radnje:




"Via Dalmatina, pa malo na Goranku da bismo preko ipsilona stigli smo do Pazina. Naime, prošle subote se održala 7. redovna skupština Hrvatskog sportsko penjačkog saveza.
Za neke redovna, za nas izvanredna. Nakon dvije godine kao privremena članica Saveza dočekali smo dan koji će ostati zapisan u anale klupske povijesti. SPK Marulianus je jednoglasno primljen u punopravno članstvo i kao takav preuzima sve beneficije i odgovornosti koje s članstvom dolaze.

Krenili smo ranog jutra, Dani i Pehi, predsjednik i tajnik na dug put, umalo nismo stigli, turizam i prometna pred svetim Rokom su zamalo zaustavili putovanje za koje se pokazalo da bi moglo biti prijelomno za sportsko penjanje u Splitu, a i šire. 
Po dolasku, kurtoazno javljanje svima i skeniranje situacije, ispipavanje garda. S obe strane. Sve češći osmjesi i ugodan razgovor nagovještavaju dobar razvoj situacije.

Skupština je počela i tekla kao i svaka, red tehikalija, red izvješća, red tehnikalija. Do točke dnevnog reda pri kojoj su u punopravno članstvo primljeni SPKovi Marulianus, Mosor, TNT, Lapis i Zona. Primljeni jednoglasno, usput budi rečeno.
Kao jedini predstavnik iz Splita (i Kaštela)  predsjednik, Daniel Piccini, je pozvan za govornicu i prigodnim obraćanjem zahvalio na primanju u punopravno članstvo i naglasio važnost suradnje prvenstveno za dobrobit naše djece natjecatelja i razvoja nama najdražeg sporta u svakom smislu. Za rečeno je nagrađen gromoglasnim pljeskom. Pljeskom koji je popraćen nepatvorenim izrazima radosti svih okupljenih. Više nisu dvije strane, samo je jedna.

Već na točki razno, osjeća se drugačiji vjetar i skupštinari i predstavinci Saveza raspravljaju, konstruktivno i unisono, o problemu zaštite penjališta diljem RH kao gorućem, te se razmjenjuju ideje i savjeti za daljnje djelovaje svih uključenih aktera.
Pričalo se i o razvoju kadrova u penjanju te o većoj involviranosti Dalmacije kao regije u same procese i edukaciju. Sve u svemu, moglo bi se reći da je bio razgovor ugodni naroda slovinskoga.

Po povratku u rodnu grudu, umorni smo, ali zadovoljni. Razmišljanja smo, kako, uza sve prijašnje nesuglasice, dolazi novo vrijeme suradnje i suglasja. Vrijeme dijaloga umjesto diskordancije, vrijeme pravilno utrošene energije, vrijeme rasta i razvoja. Na pruženu ruku smo dobili srdačan stisak. Na tome zahvaljujemo i ovim putem odgovorno tvrdimo da ćemo svim snagama raditi na razvoju sporta kako smo i do sada činili. Sa željom da sloga prevlada u budućnosti, da zajedno budemo jači u izazovima koji nas očekuju želimo svim primljenima, a i sami sebi poželjeti dobrodošlicu u punopravno članstvo i odgovornostima koje isto sa sobom nosi.

Ne zaboravimo, penjanje je sreća!"




 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990