• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt NESTAO LAFAILLE
 
 

NESTAO LAFAILLE

ImagePoznati francuski penjač Jean Christophe Lafaille je nestao prije nekoliko dana, tijekom uspona na Makalu (8481m), Himalaja...

Lafaille se zadnji put satelitskim telefonom javia prošli četvrtak i to iz visinskog logora na 7600m. Inače, do vrha je trebao doći sutra i to na najteži mogući način - solo i u zimskim uvjetima.

Tijekom preleta helikopterom u utorak, primjećen je njegov šator, iz kojeg se zadnji put javia, međutim od njega ni traga.  Smatra se da nije preživia, a govori se o dvi mogućnosti - ili da je pao tijekom uspona na tj. silaska sa vrha, ili da je možda i dalje u šatoru ali nema snage da se spusti na sigurne visine, di bi mu mogli pomoći spasioci.

Lafaille ima 40godina i jedan je od pionira u razvoju penjanjačkog sporta uopće. S obzirom da je rođen u Gap-u, među prvima je otkria potencijal Ceusa, di je počea uređivati prve smjerove, uključujući i jedan od najpoznatijih smjerova na svitu - Biographie (Realization). Bia je i aktivni natjecatelj u francuskoj reprezentaciji tijekom druge polovice 80-tih, penjao je do težine 8c, solirao 7c+. Zadnjih 15-ak godina se bavia isključivo alpinizmom za kojeg je govoria da za njega predstavlja vrhunac svega šta je naučia u životu.

Izvor - www.freakclimbing.com

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990