• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Proliće u okruženju!
 
 

Proliće u okruženju!

Niksi u Malom Princu (7c+) / foto: Beta Project

...

Šamaranje vapnencom!


Promjenjivo proljetno vrime nije obeshrabrilo naše težake da učestalo blaguju voljeni dalmatinski vapnenac!

Živo je u kanjonu Cetine di bilježimo brojne uspone i kićenja. Dok ekipa sa njegovog kamina harači svjetskim boulder kupom, Ivan Kuvačić Moco prolazi top liniju Bevander specijal (7c) – biser Gospinice.  Istovremeno, momak sa Visoke sa solinskom adresom, Nikola Kramarić, stišće Malog princa (7c+) i predlaže podizanje ocjene na čistu osmicu. Posebno je zanimljivo da je Niksi u Babinoj bari ponovia i  Oz (7c+). Nije da smo dežurali ispod smjera ali vrlo vjerovatno se radi o prvom ponavljanju ove zloglasne linije još od prvog uspona u jesen daleke 2005.. Niksi se nije žalia na ocjenu al je predložia dodatak na dosadašnje ime smjera: 3. Oz – redakcija i Did priznaju da su pomalo zatečeni :-).  Kako bilo da bilo nesmimo izostavit Jeru Cokarića koji par ćoša dalje prolazi Čabija (7c) ali priznaje da mu je srce na Gospinici di je okitia Princa - neka Čabi ne zamiri, skroz ga razumimo!

Voljenom Dalmacijom su ponovo jahali Sabina, Matic i Frenk Jensterle. Ekipa je dosta vrimena provela u Trogiru di je Sabina stisla Konfuziju (7c), Mind Control (7b+) i Protection (7b) dok je Matic uvježbava bezvremenske klasike na top rope. Otac Frenk je popea na Planovu Millenium bug (7c+) do vrha, te klasik  Gusar i Janezi (8a+) u Mimicama za kojeg nudi vrhunsku pikanteriju. Naime u detalju imamo novo hvatište, točnije staro ali koje je sada puno veće, pa kako kaže Frenk ocjena mu u ovom izdanju maksimalno može bit 7c+. CSI Marul će ovih dana na teren istražiti kako je novi travajac nasta – „Baka Vera, stavi kavu, nariži slatko!“

Usprkos uznapredovalom proliću sezona čak i na Marjanu  nije gotova. Nikola Pecarski je u velikom stilu stisa Fuziju (7c) i poveća mušku  prednost na 13:9 što se na prvu čini uvjerljivo ali uleti li banda Kiwica u smjer uskoro, stvar se može prominit u jedno popodne.  Vruće nije i u Karinu di mladi Mikula Bašić, flešaje sve u šta ulazi, uključujući i 4 Asa (7c), smjer ka stvoren za njega.

 

Nastavlja se proliće u kilometarskom okruženju, a Marulovi Poskoci dodaju za kraj da će službeno otvorenje potpuno uređenih Brela biti u subotu 18.05.2019. - predobro!!!

 

 

BEVANDA SA DIDOM:

-          Dide, skužaj, tona zanimljivosti, a ništa novo sa Grede?

-          Ne govori mi ništa čovik moj...


Komentari  

 
0 #1 kosa 2019-05-09 13:30
Greda place i moci sige suzama :cry:
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990