• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt SANDRA I MARKO PRVACI HRVATSKE 2005.!
 
 

SANDRA I MARKO PRVACI HRVATSKE 2005.!

ImageJučer je u dvorani našeg SPK Marulianusa u totalno ludoj i nezaboravnoj atmosferi završila boulder sezona 2005.! Sandra je našu klupsku vitrinu obogatila za još jedan naslov državne prvakinje, a Rožman je muški naslov ponovo odnia u Zagreb - kakva sezona!!!

Ovogodišnje finale je okupilo 31. penjača (8Ž+23M), a posebno nam je zadovoljstvo da smo ih ugostili upravo u našoj boulder dvorani u kojoj smo tek nekidan, nakon punih godinu dana napornog rada, obavili završne radove!

KVALIFIKACIJE su tradicionalno prve, započele žene. Penjalo se po pet smjerova, a sa četiri vrha iz pet pokušaja je vodeću poziciju zauzela Sandra, kojoj je ovo bia već treći uzastopni vikend na nekom natjecanju. Tamara je zauzela drugu poziciju sa istim brojem vrhova i dva pokušaja više, pa je sve mirisalo na vrlo napeto finale. Maja Lozić je ostala vjerna trećoj poziciji sa dva vrha iz prve, a na četvrtu se smistila naša Bruna Kundit, sa dva vrha iz četiri pokušaja. Finalnu šestorku su još nadopunile Marijana Andrijašević i Sunčica Ćiško na petom i šestom mistu.
U muškoj konkurenciji se još jednom u ovoj sezoni vodila oštra borba za ulazak u finale. Oba prijavljena Marka su jedina popela svih pet zadanih smjerova, s tim da je Rožman stisa sve iz prve, a Badurina iz pet pokušaja više. Treće misto je odličnim penjanjem zaslužia lokalni as Šime Malenica, sa četiri vrha i četiri pokušaja, a na četvrtu i petu poziciju su se smistili Marwan Zeitoun i Boris Zokić sa sedam pokušaja na četiri smjera. Lija je, uz puno muke sa jagodicom  koju je nekidan slučajno pririza skalpelom, ipak nekako uša u finale, ka posljednji. Nažalost prvi iza crte je osta klupski as Domagoj Čikeš-Čika, te odmah iza njega iskusni puljanin Filip Šobot - Fićo, oboje sa tri, ipak nedovoljna vrha. Od ostalih penjača našeg kluba - Igor Šupić je bia 16., Damir Jurišić 19., Ivan Mihalj 21. i Frano Šimić 23.

I doša je red na dugo očekivano FINALE, koje je započelo predstavljanjem svih finalista brojnoj publici, koja je popunila svaki kantun dvorane.
U situaciji biti ili ne biti, Sandra je stisla gas do maksimuma, te je vrhunskim penjanjem uspješno tražila i uglavnom pronalazila rješenja za Gromove zadatke.  Pobjedila je sa tri ispenjana vrha iz duplo više pokušaja, te je na taj način osvojila novi naslov državne prvakinje, iako joj je nakon drugog mista u Puli i Rovinju malo tko davao šanse kako će uspit pobjedit na čak tri sljedeća natjecanja u nizu. Tamara nije izdržala pritisak, pa je sa dosta lošijim nastupom nego li smo je navikli gledat, sa samo tri zone iz deset pokušaja zauzela tek treće misto iza drugoplasirane i u zadnje vrime sve bolje, Maje Lozić koja je imala također tri zone ali i dva pokušaja manje. Marijana Andrijašević je bila četvrta, naša Bruna peta, a Sunčica Ćiško šesta.


Muško finale je ponovo bilo napeto do posljednjeg trenutka. Prolaskom drugog smjera Rožman se brzo odlipia od konkurenata, a ostatak kolone su predvodili Zokić i Zeitoun, dok su Šime, Lija i Badurina imali po nekoliko pokušaja više za ispenjane smjerove. Lija je, ka i prošli vikend u Podsusedu, ponovno ima bljesak inspiracije upravo u zadnjem problemu, baš kad je bilo najpotrebnije. Zanimljivom kombinacijom ga je jedini popea uz Rožmana, te se sa tri vrha probia na drugu poziciju. Rožman je inače, sa pet vrhova iz samo šest pokušaja, odradia sigurno najbolji i najuvjerljiviji nastup u ciloj sezoni, te je potpuno zasluženo još jednom posta prvak države.  Boris Zokić je sa dva vrha iz prve zauzea treću poziciju, ujedno i treću ukupno, a sa istim brojem vrhova i većim brojem pokušaja su ga pratili Marwan Zeitoun, Marko Badurina i kao posljednji naš Šime Malenica, koji nažalost nije uspia ponovit tako dobro penjanje iz prvog kruga.


NA KRAJU SVEGA, splitski dogradonačelnik g. Ivan Kuret je najboljima podilia prigodne nagrade.


Ovom, prilikom bi se htjeli zahvalit svim penjačima koji su, usprkos ne baš povoljnoj vremenskoj prognozi imali volje potegnut do Splita iz svih krajeva domovine, onima iz bilo kojeg od splitskih kvartova,  publici, te brojnom osoblju, sucima itd. Nadamo se da ste zadovoljni svime viđenim, a unaprid se ispričavamo za neke eventualne, manje tehničke propuste, koji su i za očekivat s obzirom da smo prvi put u povijesti našeg kluba organizirali nešto ovakvo. Naša namjera je, ka i uvik bila, da sve bude na najvišem mogućem nivou.
Posebne zahvale idu našim sponzorima bez kojih nikad ne bi imali ovakvu dvoranu, te prevelikom slovenskom asu Aljoši Gromu, čiji su kreativni smjerovi  tijekom cilog dana oduzimali dah auditoriju i natjecateljima!

Članstvo kluba je nakon svega (čak je bilo i torte, naravno sa Marulovim imenom) feštalo do sitnih jutarnjih sati.

Vidimo se sljedeće godine!

REZULTATI
Finale 5. natjecanja Prvenstva RH:
1.Sandra Bakulić (SPK Marulianus), 2. Maja Lozić (HPD Mosor), 3. Tamara Zulim (HPD Mosor), 4. Marijana Andrijašević (PK Split), 5. Bruna Kundit (SPK Marulianus), 6. Sunčica Ćiško (SPK Svarog)


1.Marko Rožman (SPK Svarog), 2. Ivan Lisica (SPK Marulianus), 3. Boris Zokić (HPD Mosor), 4. Marwan Zeitoun (SPK Svarog), 5. Marko Badurina (AK Pauk), 6. Šime Malenica (SPK Marulianus)

Ukupni poredak Prvenstva 2005. (prvih deset):
1.Sandra Bakulić (SPK Marulianus) - 380, 2. Tamara Zulim (HPD Mosor) - 360, 3. Maja Lozić (HPD Mosor) - 275, 4. Marijana Andrijašević (PK Split) - 208, 5. Ana Previšić (SPK Svarog) - 196, 6. Katja Milišić (PK Split) - 165, 7. Bruna Kundit (SPK Marulianus) - 143, 8. Sunčica Ćiško (SPK Svarog) - 102, 9. Tiziana Perhat (SPK Muntravo) - 98, 10. Silvija Vukušić (SPK Marulianus) - 83

1. Marko Rožman (SPK Svarog) - 400, 2. Ivan Lisica (SPK Marulianus) - 340, 3. Boris Zokić (HPD Mosor) - 250, 4. Marwan Zeitoun (SPK Svarog) - 209, 5. Šime Malenica (SPK Marulianus) - 206, 6. Luka Kivela (HPD Mosor) - 189, 7. Domagoj Čikeš (SPK Marulianus) - 149, 8. Filip Šobot (AO Glas Istre) - 134, 9. Slaven Vručinić (HPD Mosor) - 123,  10. Gianfranco Dušić (SPK Hiperaktiv) - 108

 

 

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990