• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Ponovljen Roctrip!
 
 

Ponovljen Roctrip!

Ova fotografija tek djelomično dočarava tu 50 metarsku 8c+ dužinu...

Pitch one

Adame, di ovo vodi?

Adam Ondra je danas u Drašnicama izvea prvo ponavljanje smjera Roctrip (8c+, 250m)! The push je traja od 10h ujutro do 5h popodne, a samo pola ure nakon šta je izaša na vrh Vakula je opra srednju Dalmaciju kišom ka da oće poručit kako je ipak doša kraj ovoj višednevnoj bajci...





Međutim vratimo se na današnji dan, pun neviđene akcije i pikanterija. 
...
Jučer nakon Čiova, Adam je izjavia da se osjeća umorno i da se misli pogledat Bečanov film iz Roctripa, pa ga provat na fleš umisto na sajt. Rekli smo mu da učini kako oće ali i objasnili da je to vjerovatno utjecaj podneblja u kojem se nalazi,di se pravi Dalmatinac osjeća umorno od kad se rodi i to traje većinu života međutim to nije oni pravi fizički umor koji bi ga triba zabrinjavat.
Danas ujutro, as pokazuje pravi karakter i priznaje da nije pogleda film i da ide na pogled - šta reć, prelegendarno! Karavana stiže ispod big walla u Drašnicama nešto prije 10 uri, stina je barut, fibra je idealna, Adam ne krije oduševljenje sektorom.

Nakon višesatne borbe as slobodno prolazi sve dužine i izvodi prvo ponavljanje smjera. Prvu dužinu prolazi iz drugog pokušaja, drugu na sajt, treću iz drugog pokušaja i zadnje dvi na pogled. O njegovom penjanju je sasvim suvišno išta pisat ali definitivno valja spomenut da je potvrdia ocjene svih dužina i skinia kapu svom kolegi Bečanu na viziji i trudu pri otvaranju ovog smjera. Prema Adamovim ričima ovako kvalitetan komad stine za duge smjerove još nije vidia i to u smislu težine, kompaktnosti, lipote penjanja i nagiba kojeg nudi - napominjemo da prevjes u Roctripu prestaje nakon skoro 200m!

U današnjem epskom usponu Adama je za grijem pratia naš Daniel Piccini Dani pred kojim je definitivno besana noć, a najbolje ga može razumit Marko Marasović. As priznaje da se radilo o goloj borbi za preživljavanje i da ni sam nezna kako je uspia kupit ukapčanja po prevjesima Roctripa. Lipa je ovo priča jer upravo je Dani već godinama najaktivniji zagovornik i promotor uređenja drašničkih stina, pa je ovo iskustvo najbolja moguća nagrada za sve šta je učinia - bravo Dani!

...

Šta se Adama Ondre tiče, njega i ekipu je večeras u Drašnicama gospodski ugostia Damir Urlić, a sutra se lagano vraćaju doma put Češke. Dokumentarac kojeg snimaju o penjanju na području Balkana će nastaviti nekom drugom prilikom. 
Bilo je ovo par povijesnih dana di je najveći svih vremena izbezumia lokalni puk penjanjem koje ka da je iz neke druge galaksije. Kako drugačije objasnit da neko dan za danom može na sajt ili u par pokušaja redat smjerove i projekte na koje su prethodnici trošili misece, godine i živote? Istovremeno, možda i najbitnije od svega, pokaza je da je sasvim jednostavan i normalan momak, pristupačan za svakoga i bilo kad, pravi uno di noi.

Adame, hvala za inspiraciju! Dobro će nam doć, kad nas Vakula vrati u surovu težačku svakodnevicu, a to će bit itekako brzo!



>>> Dan D u Drašnicama:

Ispod zidine!


Druga dužina


Support team - Dani & Bernardo Gimenez Berni!

4. dužina


Adame, di ovo vodi?

Na vrhu


Ponos Dalmacije!

Roctrip





Komentari  

 
+1 #1 kosa 2018-10-02 12:55
uno di noi :D
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990