• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt KRANJ 2005
 
 

KRANJ 2005

ImagePripremili smo malo opširniju vijest o svemu što se događalo u Kranju na zadnjem natjecanju svjetskog kupa u težinskom penjanju kojeg su osvojili Angela Eiter iz Austrije i Flavio Crespi iz Italije...
 

 

Nakon Velikog Tarnova, Puursa, Imsta, Zuricha, Chamonixa, Marbelle, Shanghaija i Valencea, svjetski kup u težinskom penjanju je stiga i na finale u Kranj koji je ove godine proslavia jubilarnu desetu godinu organizacije ovog natjecanja, a priliku za stjecanje iskustva na tako jakom natjecanju su iskoristili i članovi hrvatske ekipe u sastavu Sandra Bakulić, Ivan Lisica i Filip Šobot.
 
KVALIFIKACIJE...su započele u subotu, točno u 9.00h, a u izolaciji se smistilo 29 žena i 53 muškarca. Prva od naših je nastupila Sandra, sa brojem 13 na leđima (?!), koja je dosta dobro napredovala kroz ženski smjer, da bi se ukupno, u jakoj konkurenciji, plasirala na 26. misto, posljednje koje je vodilo u popodnevno polufinale! Muški dio ekipe je dobia dosta tehnički zahtjevan smjer, a naša dva predstavnika su ostala daleko od popodnevnog nastavka natjecanja. Filip (51.) se nije uspia izvuć nakon šta je krivom rukom otiša na jedno od hvatišta, a Lija (52.) je nešto niže od tog mista pao iz čista mira nakon što mu je skliznula penjačica.
 
POLUFINALE...je bia posebni gušt jer smo prvi put u njemu imali prilike gledat i jednu našu natjecateljicu. Ženski smjer je bia težine nešto priko 7c, Sandra je nastupila prva, a plasmanom je ipak ostala na 26. mistu iz kvalifikacija. Kako nam sama kaže, tek u drugom krugu se osjeća prava napetost među natjecateljima šta smo ubrzo imali prilike vidit i na stini di se vodila ljuta borba za plasman među osam koji idu dalje.
 
FINALE...je na rasporedu bilo sutra popodne. Auta oko dvorane gomila, unutra puno ka šipak, a na stini dva smjera - 8b za muške i oko 8a za žene (kaže Grom). Po svemu sudeći muški smjer je za svjetske aseve ipak bia malo prelagan, s obzirom da je većina padala u samom gornjem dilu, a Verhoeven, Lachat i Crespi su ga stistli do vrha, s tim da je bilo vrlo vidljivo kako Crespi ima rezerve za povuč još i više. S obzirom da je bia najbolji i u prva dva kruga, zauzea je prvo misto i pobjedu u ukupnom poretku!
Žene su bile po rasporedu nakon muškaraca šta je od strane organizatora i razumljivo s obzirom da su tri Slovenke ušle u finale, a i inače su najbolja ženska reprezentacija na svitu. Natalija Gros je u jednom trenutku izbila u vodstvo, potom Maja Vidmar, a do vrha je jedina povukla Austrijanka Angela Eiter. Nakon šta je čovik vidi na djelu postane mu vrlo jasno zašto je ove godine izgubila samo jedno natjecanje svjetskog kupa (i tom prilikom bila druga!) u ciloj sezoni 2005. Zaslužena ukupna pobjednica.
 
REZULTATI:
Kranj 2005.:

  1. Angela Eiter (AUT), 2. Maja Vidmar (SLO), 3. Natalija Gros (SLO)
  2. Flavio Crespi (ITA), 2. Jorg Verhoeven (NIZ), 3. Cedric Lachat (ŠVI)
 
Svjetski kup 2005.:
  1. Angela Eiter (AUT), 2. Maja Vidmar (SLO), 3. Caroline Ciavaldini (FRA)
  2. Flavio Crespi (ITA), 2.  Jorg Verhoeven (NIZ), 3. Ramon Julian (ŠPA)
 
 
HRVATSKI penjači su ostvarili sasvim realne rezultate u ovom trenutku, s obzirom da u ciloj zemlji uopće i ne postoji poštena difficulty stina, koja je osnovni preuvjet za ostvarit nešto više. Osim vridnog iskustva, ostvareno je i jedno polufinale, šta je velika stvar, makar u ne posebno brojnoj ženskoj konkurenciji jer dobit bilo koga tko trenira na takvim stinama nama zaista nije jednostavno. Lipo je vidit da se posli Munchena, naša ekipa natjecala i ovdje u Kranju, a tamo će za ovog vikenda nastupit i naši juniori na završnom natjecanju Evropskog juniorskog kupa. Poželimo i njima sriću.
 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990