• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt SANDRA I MARKO POBJEDILI NA MERTOJAKU!
 
 

SANDRA I MARKO POBJEDILI NA MERTOJAKU!

ImageNa trećem ovogodišnjem natjecanju za Prvenstvo hrvatske u boulderingu je bilo vrlo zanimljivo i napeto. Od 10 natjecatelja našeg kluba na podijum su se popeli Sandra, Lija i Šime!

 

KVALIFIKACIJE su kod žena protekle bez većih zanimljivosti. Svih pet smjerova su iz prve popele lokalke Maja Lozić, Tamara Zulim, zagrepčanka Ana Previšić i naša Sandra Bakulić. U finale se plasirala i iskusna Tiziana Perhat, te Marijana Andrijašević. Šta se ostalih, naših penjačica tiče,Silivija Vukušić je bila vrlo blizu finala, na sedmom mistu, a Bruna Kundit je ovaj put bila tek deveta.

U muškoj konkurenciji je tijekom kvalifikacija dominirao Marko Rožman koji je jedini ispenjao svih pet smjerova. Drugo misto su podilili Luka Kivela i Ivan Lisica sa tri smjera iz prve, a sa dva ispenjana smjera su se u finale plasirali i Boris Zokić, te još dva naša asa Domagoj Čikeš i Šime Malenica. Od ostalih naših članova  Igor Šupić je završia na desetom mistu, a u svom prvom nastupu, Ivan Mihalj na sedamnaestom, Damir Jurišić na dvadesetom, te Danko Tresić Pavičić na dvadeset i drugom.

U FINALU su žene dočekali dosta teži boulderi nego u prvom krugu. Uvjerljivo je pobjedila odlično raspoložena Sandra koja se od ostalih odlipila u drugom smjeru kojeg je jedina popela. Ukupno je stisla četiri smjera, ispred Tamare Zulim na drugom mjestu, sa tri smjera, te Maje Lozić na trećem mjestu.

U muškom finalu je sve bilo neizvjesno iz smjera u smjer. Prvog su popeli svi, a drugog samo Lija, Šime i Zokić. Rožman se u igru vratia prolaskom četvrtog smjera iz prve, a u odličnom petom smjeru su svi stiskali dobro ali nitko nije doša do vrha. Kad se sve zbrojilo Rožman je bia prvi sa dva vrha iz prve i dvi zone, Lija drugi sa istim brojem pokušaja i vrhova ali bez zona, a na treće misto se probia odlični Šime sa manjim brojem pokušaja na vrh od Zokića. Naš Čika je ovaj put bia tek peti, a Luka Kivela šesti, oboje sa po jednim vrhom.

Šta se organizacije tiče najveći komplimenti idu odličnom postavljaču Urhu Čehovinu-Pirelliju (i njegovim asistentima Jaki Prijatelju i Toniju Zlodri) koji je svima pokaza kako izgleda pravi bouldering. Inače, natjecanja prvenstva su sve posjećenija i kvalitetnija, a ovaj put je nasupilo čak 38 natjecatelja (11Ž+27M). Do kraja sezone su još dva natjecanja - Podsused u organizaciji SPK Svaroga i finale na boulderu našeg SPK Marulianusa. Zanimljiva sezona se nastavlja!

Rezultati:

1. Sandra Bakulić (SPK Marulianus), 2. Tamara Zulim (HPD Mosor), 3. Maja Lozić (HPD Mosor)

1. Marko Rožman (SPK Svarog), 2. Ivan Lisica (SPK Marulianus), 3. Šime Malenica (SPK Marulianus)

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990