• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt SANDRINE I KILIAN - POBJEDNICI SVJETSKOG KUPA!
 
 

SANDRINE I KILIAN - POBJEDNICI SVJETSKOG KUPA!

ImageProšlog vikenda je natjecanjem u francuskom Firminiyu završen Svjetski kup u boulderingu 2005., a ukupni pobjednici su Sandrine Levet iz Francuske i Kilian Fischuber iz Austrije.

Održala su se tek četiri natjecanja Svjetskog kupa. Prvo u Birminghamu, potom u  Moskvi, Fieri di Primiero i na kraju finale u Firminiyu - bila je ovo kratka ali napeta sezona.

Pobjedu u ženskoj konkurenciji Firminiya je zaslužila domaća penjačica Danion Juliette ispred, također francuskinje, Sandrine Levet, kojoj je to bilo sasvim dovoljno za osvajanje petog Svjetskog kupa za redom - svaka čast! Drugo i treće misto u ukupnom poretku su zauzele ruskinje Olga Bibik i Ioulia Abramtchouk, na finalnom natjecanju sedma i peta. Treća iz Firminiya Anna Stohr je ukupno peta iza Emilie Abgrall na četvrtom mistu. S obzirom da su Sandrin, na prvom, i Olga, na drugom, zadržale prošlogodišnje pozicije u ukupnom poretku, moglo bi se zaključiti da sezona 2005. nije ponudila ništa novog, međutim situacija je bila puno napetija nego šta izgleda. Sandrine je ove godine na dva od četiri natjecanja bila druga (neuobičajeno za nju u prošlim sezonama), a na svjetskom prvenstvu u Munchenu nije niti ušla u finale. Olga je također bila mnogo neuvjerljivija nego prošle godine, a pojavila su se tu i neka nova imena kao npr. pobjednica Firminiya Danion koja je ove godine sudjelovala na samo dva natjecanja ili svjetska prvakinja Shalagina koja uopće nije sudjelovala u boulder svjetskom kupu, a u Munchenu je pomela svu konkurenciju. Sve je to nagovještaj da bi sljedeća sezona mogla biti puno neizvjesnija, ka šta je to redovito slučaj kod muškaraca.

Prije natjecanja u Firminiyu, kod muškaraca je u ukupnom poretku vodia Gerome Meyer ispred Fischubera na drugom. Ipak, zbog ozljeđenog prsta, Meyer nije uspia osvojit svoj drugi naslov ukupnog pobjednika i u Firminiyu je završia tek na 21. mjestu, ukupno drugom. Fischuber je zadržao konstantu, pa mu je treće misto bilo dovoljno za njegovu prvu ukupnu pobjedu, iako je zanimljivo da ove godine nije osvojio niti jedno natjecanje (4.,3.,2.,3.). Daleko najluđa je priča o Christianu Coreu, do Firminiya trećeplasiranog. Tijekom kvalifikacija, u jednom od smjerova, Core se nesmotreno naslonia na boulder kako bi malo zategao penjačicu, što ga je prema strogim pravilima svjetskog kupa, koštalo cilog jednog pokušaja zbog kojeg nije uspia uć u finale i zbog kojeg je izgubia do tada čvrstu treću poziciju i zbog kojeg...SPK Marulianus mu poručuje, asu nedaj se! Iskusni Francuz Daniel Dulac - Dule je odlično iskoristia potpuno neočekivanu situaciju, pa je drugim mjestom osigurao ukupno treće. Inače, pobjednik zadnjeg natjecanja je Poljak Tomasz Oleksy, na kraju svega ukupno deseti.

Ukupni rezultati Svjetskog kupa u boulderingu 2005:


Žene: 1. Sandrine Levet (FRA), 2. Olga Bibik (RUS), 3. Ioulia Abramtchouk (RUS), 4. Emilie Abgrall (FRA), 5. Anna Stohr (AUT), 6. Leirre Aguirre (ŠPA), 7. Melanie Son (FRA), 8. Juliette Danion (FRA), 9. Maud Ansade (FRA), 10. Emilie Verdier (FRA)


Muškarci: 1. Kilian Fischuber (AUT), 2. Gerome Meyer (FRA), 3. Daniel Dulac (FRA), 4. Christian Core (ITA), 5. Samyn Remy (FRA), 6. Laurenc Ludovic (FRA), 7. Mark Croxall (VB), 8. Loic Gaidioz (FRA), 9. Gerome Povreau (FRA), 10. Tomasz Oleksy (POL)


Potpuni rezultati: www.digitalrock.de

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990