Odpenji: Marulianus Zanimljivosti Reportaže Chicola 2015!
 
 

Chicola 2015!

...

...

Penjački kamp Kanjon Čikole je završija...

 

Puno je i previše papirologije bilo potribno za ovaj projekt, te je sve započelo prošle godine, kada su odrađene pretpostavke za realizaciju programa koji je išao prošli tjedan. Mi smo bili strpljivi i posvećeni jednom isključivom cilju a to je da nakon svega ostane jedno novo veliko penjalište iza nas. I u tome smo uspjeli, svi zajedno, bez izdvajanja jer jedino tako je i moglo biti ostvareno. I stoga velike i iskrene čestitke svim sudionicima i onima koji su pomogli ovom ostvarenju na bilo koji način. Rezultat je dragocjen za penjačku zajednicu a to je novo penjalište na novom području prepunom potencijala, sa uređenim pristupnim stazama uokolo stijene i jako elegantnim pristupom stijeni.
Pa krenimo redom...

Toni Zlodre i Dani Piccini bili su prethodnica Marulovim poskocima i prijateljima koji su dolazili naknadno, te je uz teoretska predavanja polaznicima Tečaja za opremanje smjerova odrađen i pripremni dio za opremanje impresivne stine u kanjonu rijeke Čikole. Napominjemo da je kamp traja punih pet dana i to od jutra do mraka.

Ljudi su pristizali sa svih strana Hrvatske i šire (AUT; BEL; ITA) i u svako doba dana, hotel se polako punija asevima i legendama, a proporcionalno tome i stina smjerovima. Prvi pravi radni dan dogodija se u petak kada smo opremili prvih deset smjerova do 45 metara dužine.
Udarnička subota bila je ipak najjača. U najjačem sastavu smo napali voljeni vapnenac, te smo u pravoj bitci kod Čikole i u oblaku prašine odnili očekivanu pobjedu i podarili 26 novih smjerova.
Nedilja je prošla isto tako radno, no praktički u dovršavanju projekata i pripremi za odvlačenje opreme na parking. Taj zadnji dan smo opremili 15 novih smjerova.

Rezime Penjačkog Kampa Kanjon Čikole 2015.
-51 novi smjer, od čega jedan trodužinac uređen par dana prije kampa
-Odrađen prvi tečaj opremanja smjerova sa 11 polaznika.

Na posljetku željeli bismo zahvaliti svima od srca, organizatoru JU Šibenik, članovima i instruktorima Marulianusa ali i ostalih klubova, naročito SPK Teton, svim ljudima dobre volje koji su potegli fantastično i dali više od maksimuma, lokalcima, tečajcima, ma baš svima.

I dok se lagano stišavaju dojmovi, stiže novi poziv, za Drašnice, još jedan bolting vikend na vidiku stoga nemojmo dati bušilicama da se ohlade...

Penjanje je srića...

Kako smo slike već digli na fejsbook, u našu grupu SPK Marulianus, da se ne bismo ponavljali ovdje ćemo objavit panoramske sa ucrtanim smjerovima.

iz zraka

Kanjon Čikole

Slika stine sa ucrtanim smjerovima

Osoje




 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990