• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Niksi pokazao put!
 
 

Niksi pokazao put!

...

Niksi

Sve je jasno...




„Ima snagu zlatnog žita,

Ima oči boje mora,

Moja zemlja Hrvatska...“

,


Na subotnjem finalu BLOK lige, Maruova dika – Nikola Niksi Kramarić je zauzea drugo misto, a drugi je i u ukupnom poretku! As je najavia redakciji da će gostovanje u Fothiji biti jako zahtjevno, svejedno, zadovoljan je svojim penjanjem i čestita Borni Čujiću – pobjedniku finala i ukupnom pobjedniku BLOK-a! Također skida kapu organizatorima i to ne samo ovog, nego svih natjecanja na kojima je nastupia.

 

Uprava Marula, sve sekcije i redakcija veličaju Heliuma koji je pokaza da mi Dalmatinci, iako nam se dobar dio života ništa neda, onda kad nam se da, da nam se više nego ikome. I proputova je tako Helium, sa svojim skromnim studentskim budžetom, za zadnja 4 bloka skoro 3000km i istovremeno zauzea drugo misto i u ukupnom poretku ST BOULDER lige. Čudno je samo da se nije ukaza u Mostaru na nedavnom boulder memorijalu...

 

Did Marul smatra da je Niksi na izvrstan način pokaza ciloj našoj penjačkoj sceni i Komisiji, koja već niz godina razmišlja na koji način vratit PH na stazu stare slave, kako se to radi. Kada bi imali veći broj penjača koji su spremni  šarat lipom našom od tekme do tekme to bi bilo to. Naravno, treba nam i povratak PH na ligaški sistem od najmanje tri natjecanja jer to daje draž cilom prvenstvu i bolji je pokazatelj kvalitete penjača.  Osim toga, trebalo bi iskoristit popularnost lokalnih liga BLOK-a, BLIK-a i ST BOULDER lige, koje zajedno u ovom trenutku okupljaju respektabilnu brojku od ukupno preko 150 penjača seniora (!), i to na način da npr. finalna natjecanja sve tri lige boduju za PH boulder. U tom slučaju PH bi prilagodia format kvalifikacijama uobičajenom ligaškom boulder jam sistemu, a lige bi se trebale potruditi da to završno natjecanje ima i dodatni finalni krug natjecanja kakvom smo svjedočili ove subote u Fothiji.

 

SPK Marulianus & Did Marul smatraju da bi se na ovaj način PH boulderu vratio stari sjaj i kvaliteta kakvu je nekad imao, a istovremeno se i dalo na važnosti lokalnim ligama koje su se posljednjih sezona dokazale popularnošću i kvalitetom.  Upravo radi toga, planiramo inicirati sastanak Komisije i organizatora sve tri lige kako bi se, ako naiđemo na podršku, već od 2016. prebacili na ovaj novi ili nekakav slični sistem!

 

 

>>> Prigodni hit:

Komentari  

 
+4 #1 Tome 2015-03-10 08:28
Bravo Niksi!y
Citat
 
 
+6 #2 Perica Levatić 2015-03-10 13:57
Pozdrav asevi,

predlažem da oko ovakvih prijedloga porazgovaramo na ovogodišnjem susretu penjača u Paklenici - to je i dobar ambijent i uglavnom smo svi tamo - i također pozivam da se diskusija i dogovori nastave privatno, a ne javno.

Niksi, još jednom čestitke i respekt z varaždinskog stožera!
Citat
 
 
+4 #3 Redakcija 2015-03-11 00:09
Perica asu nije loš prijedlog.
U svakom slučaju tili smo ovo javno iznjet barem okvirno da ljudi stignu razmislit i zauzet neki svoj stav, s obzirom da su vrlo vjerovatni budući sastanci na ovu temu!
Citat
 
 
+1 #4 Kivela 2015-03-14 20:24
u svakom slucaju treba porazgovarat i s nama natjecateljiima o takvim prijedlozima jer mi i jesmo najbitniji prije nego se donesu odluke
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990