• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt SVJETSKO PRVENSTVO - MUNCHEN 2005.!
 
 

SVJETSKO PRVENSTVO - MUNCHEN 2005.!

ImageU Munchenu, Njemačka se početkom srpnja održava 8. po redu svjetsko prvenstvo. Na njemu će nastupiti i naša penjačka reprezentacija, u kojoj su, između ostalih, i tri člana našeg SPK Marulianusa! 

Reprezentacija je sastavljena na temelju rezultata prošlogodišnjeg Kupa hrvatske, a njezini članovi su - Sandra Bakulić (SPK Marulianus), Tamara Zulim (HPD Mosor), Domagoj Čikeš (SPK Marulianus), Ivan Lisica (SPK Marulianus), te Marko Rožman (SPK Svarog). S obzirom šta ih sve u Munchenu očekuje, ovo im je možda i najljepši dar za prošlogodišnje rezultate!

Natjecanja traju od 1.- 5. srpnja, a organizatori najavljuju najveće i najbolje svjetsko prvenstvo ikad održano. U težinskom djelu natjecanja je prijavljeno 209 penjača (85ž+124m), u brzinskom 74 penjača (30ž+44m), a u boulderingu 197 penjača (79ž+118m). Ukupno oko 450 penjača iz 40 svjetskih zemalja!

Zanimljivo je da su Njemci posljednji put bili domaćini ovakvom natjecanju daleke 1991. kad se u Frankfurtu održalo prvo službeno svjetsko prvenstvo. Sudeći po njihovom entuzijazmu i ovo natjecanje bi se moglo dugo pamtiti, baš kao i ono prije 14 godina (...kad je Legrand u finalu zavrtia figuru 4 i stisa do vrha smjera!).

Hrvatski penjači nisu nastupili na niti jednom većem svjetskom natjecanju već pet godina, a posljednji put su na svjetskom prvenstvu bili prije točno 10 godina u Genevi! Vrijeme je da se i taj sušni period završi, te da naši penjači ponovo počnu skupljat iskustvo na ovakvim natjecanjima - ajmo naši!

Popis nastupa penjača SPK Marulianusa na svim, pa i onim najvećim svjetskim natjecanjima, možete pronaći u klupskoj vitrini sa vaše lijeve strane.

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990