• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Frenkijevim stopama!
 
 

Frenkijevim stopama!

...u susretu sa vjevericom iz Zadnje ruže... / Marjan, 2002.

Marjanski kralj

U susret maratonu...




Dok ovih dana sve češće slušamo o marjanskom maratonu nemožemo se ne sitit legende Šantinih stina Ivice Franceschija Frenkija!

Stariji penjači ST scene će se sitit da je 90-tih Frenki doslovno živia na Marjanu i poznava je baš svaki centimetar stine. Dogovori mobitelom  i facebookom nisu tribali za poć penjat jer se znalo da je Frenki uvik gori. U to vrime penjanje na Šantinim je bilo puno surovije nego danas. Vjenčani, Zadnja ruža, Sv.Duje, Marulianus (...) su vridili ka šta sada vride najteži smjerovi na Markezinoj, bilo je nenormalnih razmaka (Anuška!), sidrišta su često bila viša i do njih je tribalo izvuć po kršljivom terenu. Marjan je u to vrime bilo penjalište di se gura level, a kotač zamašnjak je bia upravo Frenki.




Sigurno će se neki sitit da je Frenki bia i prvi marjanski maratonac koji je često pičia volumen po penjalištu, pa je tako znaa popet 10 smjerova i za rest day, a više puta i po 20 komada što je onda rijetko ko moga ponovit. Frenki je 20-tke pičia unutar jednog penjačkog dana, što je cca 10-ak sati, možda i manje. Penjači će na marjanskom maratonu sljedećeg vikenda imat na raspolaganju 24h - bit će zanimljivo usporedit koliko će popet ali naša redakcija je uvjerena da bi čak i u današnje vrime marjanski kralj vrlo vjerovatno dominira maratonom!


>>> Didova preporuka:
>>> Interview: Ivica Franceshi Frenki




Vezani članci

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990