• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Barbara i Borna prvaci!
 
 

Barbara i Borna prvaci!

...

...

PH lead 2013.

Ovi vikend bilo je žustro na Visokoj...

Natjecanje je počelo uobičajeno sa mališima. Najmlađe kategorije nisu imale nikakvih problema, sve je išlo na vrime,  a postavljeni smjerovi su dozvolili svima da se lipo napenju.


Cicibani su krenili žestoko i kod cura je već ustaljen dvoboj Zagrepčanke Lare i  Riječanke Lucije ovaj put otišao na stranu Lucije Brkić koja osvaja titulu, na čemu joj čestitamo! Moramo reći da su ove dvi cure ove godine bezbroj puta kvalitetno penjale kako u prvenstvu države tako i na međunarodnim RCC natjecanjima gdje su u samom vrhu i i uvijek potpuno izjednačene. Treća je bila Ena Brković iz ASPK Neretva, a naša debitantica u težinskom, Eni Malenica zauzela je 5 misto. Bravo cure!

Kod muškog dijela kompletno postolje+četvrto misto su preuzeli Marulovi sinovi di je prvi bija Niko Rimac, drugi Marin Guić i treći Luka Vidović, a četvrti Roko Čačija. Ovim rezultatom je Niko još jednom pokaza da nije slučajno na vrhu jer je jednako tako dobar bija i na RCC natjecanjima, te mu čestitamo na izvanrednoj sezoni. No htjeli bismo istaknuti i poseban naglasak stavit  na nadolazeće marulove aseve, Marina Guića i Luku Vidovića koji su i nakon državnog u boulderingu ponovo na postolju i u težinskom, te im čestitamo na impresivnim rezultatima u ovoj sezoni. Iza njih je i Roko Čačija koji je u nijansu s njima, Bravo momci!

 

Mlađi kadeti i kadetkinje, po brojnosti odmah iza cicibana, jednako tako imali su žestoki fajt i nekoliko superfinala. Cure su se klasično zafajtale ali niti ovaj put Marulova ćer Vana Piccini nije dozvolila da je Zagrepčanka Pia Čuljak pobjedi, te u superfinalu  odnosi i treću titulu u 2013-oj. Pia je i treći put srebrna te joj poručujemo, drži se i samo strpljenja, doći će i zlato kad tad. Za klasični trio-obračun falila je još Zagrepčanka Martina Futivić koja je izostala zbog ozljede, te je ovim putem pozdravljamo. Treće misto osvojila je Sara Zrinić iz Pule, a veliki napredak u ovoj kategoriji pokazala je Iriana Jurčić iz PK Splita. Čestitke svima!

Kod momaka je bilo vatreno, prvo misto odnosi Filip Kurtović iz Pule, drugi Valentin Mravlinčić iz Lepoglave, a treći Bruno Marković iz PK Splita. Od naših je nastupija Mikula Bašić kojeg je izilo neiskustvo te nije uspija pokazat ono što inače vidimo na treningu kod njega, ali doći će i to Mikula. Hendikep u ovoj kategoriji kod Marulovih aseva je vidljiv zbog izostanka Damjana Škare, te zbilja žalimo šta Damjan nije prisustvova natjecanju.
Smjerove za dvi najmlađe kategorije su postavljali Dani Piccini i Hrvoje Lacić.

 

Kadeti
E ova kategorija je opet bila vatrena. Doduše nešto manji broj prijavljenih, ali uzbuđenja nije izostalo. Kod cura izvrsna Jani Zoraj iz Zagreba ne dozvoljava nikakva iznenađenja, te odnosi zlato isprid Zagrepčanke Kaje Javorić i Riječanke Alice Zenko na diobi drugog mista, bravo djevojke, naročito Bravo Alice za sav uloženi trud!
Kod mladića Fran Zekan iz Zagreba ne dozvoljeva nikakva iznenađenja i odnosi pobjedu. Od naših ističemo Martina Sučića koji je osvojia srebro na svom debiju u disciplini težinsko i tako prestiže favoriziranog marulovog asa Leona Milića na trećem mistu. Bravo momci!

 

Stariji kadeti
Iako malobrojni, dobro su zafajtali u smjerovima Marina Banovića Bane i  Igora Savina Gliste, a najbolja je bila Stela Pečenec iz Zagreba koja osvaja titulu te joj od srca čestitamo, druga je Bila Kasja Rnjak iz CAFa, a treća Emina Čopra iz ASPK Neretva.
Kod muških dominiraju CAFovci i pobjeđuje Antonio Krivić ali jednako je dobar i Faris Zukić iz Neretve, dok je treći bija Antonio Roglić iz CAFa.

 

 

Juniori
Skoro najzanimljiviji okršaj dana bija je u juniorskoj kategoriji kod muškaraca, jer je kod cura suvereno pobjedila Lara Juriša iz Zagreba isprid Tanje Mravlinčić iz Lepoglave i Andree Armano iz Zagreba na mrvu težim smjerovima nego li su bili potrebni.
Ali kod muških su oba mlada reprezentativca,  Vito Mužević  i Borna Čujić zafajtali junački, te u regularnom dijelu pružili svaki po oba topa tako da su morali u superfinale nakon kojeg je pobjeda ipak otišla Vitu Muževiću iz Rijeke, koji je jučer pružija izvrsnu partiju, bravo Vito ali bravo i Borna. Treći je bija Karlo Jakić iz CAFa.

 

Stariji juniori
Starije juniorke su bile Barbara Gilić i Karla Vlatković, svi znamo kako je završija zadnji njihov obračun na istoj ovoj stini kad je titula u sudačkoj nadoknadi otišla Karli u Zagreb. Ovi put Bapsi se pobrinila da ne bude nikakvog iznenađenja te titula ostaje u Splitu, bravo cure.
Ova sezona je posljednja za sadašnje starije juniore iz Marulianusa, pa ovime završava Marulova dominacija u ovoj kategoriji posljednjih sezona. Naši mladi postali su seniori a neke buduće generacije će nadoći. Ipak falit će nam neizvjesnost između domaćih aseva. Ovi put je ponovo zabriljira Frane Gilić Gila, koji je onako iz prikrajka popea oba smjera i iznenadija isprid Filipa Pečeneca iz Zagreba, te razrješia sve dvojbe oko pobjednika. Treći i četvrti su bili naši srčani momci Duje Duka Milić i Duje Greman Gremo. Čestitke svima!
Penjali su se klasici Šime Malenice i Tonija Zlodre.

Seniori
Zbog izuzetno malog broja prijavljenih odlučeno je da natjecanje ide u isti dan sa mlađim kategorijama i usprkos svim problemima, nastjecanje je održano i moramo reći da je bilo impresivno gledat naše najpotentnije mlade penjače u seniorskoj ulozi, di su svojim penjanjem ipak izmamili zadovoljstvo prisutnih, te možemo reć da smo zadovoljni viđenim. Seniori su penjali smjerove Ivana Lisice.
Kod cura pobjedu odnosi Barbara Gilić ispred Zagrepčanki Inge Patarčić i Karle Vlatković.
Muški su odlično penjali, naročito Zagrepčanin Borna Čujić, koji dominira i odnosi prvo misto isprid naših Niksija Kramarića i Duje Milića. Borna je jučer općenito penja impresivno i zadovoljstvo je gledat na domaćoj stini jednog takvog mladog asa koji brani boje Hrvatske na međunarnim natjecanjima.
Čestitke Barbari i Borni na seniorskim titulama!

 

Pozdrav svima koji su bili i hvala, te do viđenja do slijedeće sezone 2014.

 

Foto report slijedi.....

 

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990