• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti PH 2013 mlade kategorije!
 
 

PH 2013 mlade kategorije!

Prvakinja Hrvatske - mlađe kadetkinje

Vana

Report!!!

 

 

Dugo smo planirali ova natjecanja i najžalnije nam je šta smo ih morali opet organizirat u istoj, staroj Kući O Marula, koja je odavno prevazišla sve kapacitete po bilo kojem pitanju.
Ali šta je tu je, skupili smo se i pokušali opet ugostiti na kvalitetan način naše prijatelje penjače, mlade i seniore, iz cile Hrvatske. Marulianus je nastupija sa svojih 29 natjecatelja, šta je naš apsolutni rekord.


Mlade kategorije startaju u subotu i svi naši klinci žive za ovo, njihovo domaćinsko natjecanje, di će dat sve od sebe na domaćoj šperploči. Znajući sve i sukladno pravilima natjecanja di se ove godine održava samo jedno ph natjecanje po disciplini, presing je tu.


Marulova skupina aseva prionila je poslu. Smjerove za cicibane, mlađe kadete, kadete i starije kadete slagali su Dani  i Zloki, a za juniore i starije juniore imbuse su preuzeli Bane i Glista. Sve ovo uz asistenciju Šime i Lije. Glavni sudac Lacan, treneri Tina i Kivi, puno pomagača, onih ljudi iza zavjese koje se ne primjećuje, ovim putem svima zahvaljujemo i pozdravljamo! Ekipa je to bila koja garantira kvalitetu, a osnovna vodilja misao nam je bila da smo tili da se dica napenju, a i prema prijavama dolazilo nam je podosta djece koji nisu jaki kao ovi vodeći u kategorijama, pa smo zato i probleme napravili malo mekše nego na prošlom PH.


Poznavajući jako dobro hrvatsku scenu mladih kategorija, nismo se plašili, ali stres je uvik prisutan i vreba iza svakog kantuna.
Cicibani startaju prvi i to djevojčice, njih 9 ukupno. Među našim cicibanima imali smo 4 debitanta, koji su krenuli u natjecateljske vode po prvi put. I neki su od njih briljirali. Eni Malenica je bila jedina od naših curica koja je ostvarila svoj prvi nastup i 7. misto na čemu joj čestitamo, samo daj Eni, moš ti to i bolje!
Muškići su bili ovi put življi i čvršći. Svoj prvi nastup ostvarili su naši Marin Guić, Luka Vidović i Roko Čačija, svi su se izvrsno snašli i uvatili postolje – fenomenalno. Niko Rimac je bija najbolji i osvojia prvo misto. Momci hvala na Marulovom postolju, super odrađeno, čestitke!
I djevojčice i dječaci penjali su iste detalje u rasponu ocjena od 5c-6b, ali u svim mogućim nagibima.

Mlađi kadeti penjali su smjerove u rangu 6a-6c. Drama se odvijala u najbrojnijoj kategoriji kako kod cura tako i kod momaka. Svi su bili napeti i spremni, te se očekivala borba na pokušaj –  na koncu je tako i bilo.
Cure nisu ostavile previše prostora oko špekulacija i njih tri specijalke nisu dopustile da itko osim njih stupi nogom na postolje. Martina Futivić iz Pulfera, Pia Čuljak iz Velebita  i Vana Piccini penjale su izvrsno, svaka sa po pet topova, s tim da je Vana sve rješila isprve, na fleš, te zasluženo osvojila svoju prvu titulu prvakinje hrvatske. Čestitamo svim curama na pokazanom!
Dječaci su ginili na smjerovima iste težine i zbilja se napenjali. Briljira je naš mali as Damjan Škare koji je konačno potvrdio svoj kvalitet i uz ispenjanih svih 5 smjerova osvaja svoju prvu titulu prvaka države u boulderingu. Mikula Bašić je odličnim i požrtvovnim penjanjem zamalo uspija stupit na postolje ali ipak stativa, četvrto, ali odlično četvrto misto. Bravo momci, čestitamo!

Kadeti (smjerovi u rangu 6a+ - 7a) jedna od najzahtvjevnijih mladih kategorija je opravdala svoje postojanje i pokazala da je i dalje pravilo koje je na snazi da su cure jače od muških. Iako su penjali identične smjerove, među curama je dominirala suvereno Jani Zoraj, koja je isprid Kaje Javorić flešala svih 5 smjerova i ponila titulu doma. Čestitamo svim curama, prave ste!
Naši muški penjali su dobro i čvrsto, ali nedovoljno dobro za vršno misto na postolju, a najbolji je bija Martin Sučić, koji vata srebro u zahtjevnoj kategoriji i stupa na postolje isprid favoriziranih Leona Milića i Frana Zekana. Toma Piccini je uvatija sedmo misto, a moglo je to i bolje da nisu emocije krenile. Bravo momci, smo naprid, idemo dalje.

Stariji kadeti penjali su iste smjerove 6a+ - 7a i po rezultatima se vidi da su cure iz kadeta jače i od njih. Dok je kod cura kojih je bilo samo dvi Stela Pečenec suvereno i lagano došla do titule prvakinje, kod muških smo imali naša tri viteza Ivana Znaora, Filipa Vlahova i Tončija Validžića, od kojih je Tonči  koji je debitira na svom prvom natjecanju osvojia treće misto i stupija na postolje. Čestitke svima borili ste se ka lavovi, bravo!

Juniorska kategorija je teška za radit jer imamo par vrhunskih penjača, dok su ostali ipak niži sa kvalitetama, te raspon smjerova nije jednostavno za napravit. Kod cura je slavila Andrea Armano isprid Lare Juriše i naše Antee Vrgoč, dok je kod muških suvereno slavio Borna Čujić, hrvatski reprezentativac i najiskusniji u kategoriji, velike čestitke svima! Za nas je hrabro nastupija Matej Pavlović i osvojia 6 misto, čestitamo!

Stariji juniori su nam u srcu jer su gotovo sve naši natjecatelji, pa se i pozicije dile između Marulića. Kod cura nema iznenađenja, Bapsi Gilić vozi čvrsto i sa svih 5 topova nosi doma zlato.
Muški su druga priča, na smjerovima Bane i Gliste su se dobro namučili i ovi put dozvolili Filipu Pečenecu iz Pulfera da im se odličnim penjanjem umiša na postolju i neka ste, Filip je odličan momak  i naš prijatelj. Pobjedu odnosi suvereni Niksi Kramarić isprid Pečeneca i Duje Duke Milića, bravo momci super posao! Ostali od naših koji su nastupili su Frane Gilić(4), Frane Čulić(5), Duje Greman(6) i Lovre Stanić (8). Bravo momci!!!

Eto to bi bilo to od nas i veliki pozdravi i zahvala svima koji su bili, te do skorog viđenja!

Nešto slika od Anamarije Marović slijedi, hvala Anamarija!

Debitirala na svom prvom ph

Eni Malenica

Prvak hrvatske kategorija cicibani

Niko Rimac

...

Eni

Prvak Hrvatske kategorija mlađi kadeti

Damjan Škare

Cicibani - Marulovo postolje, Niko 1., Luka 2., Marin 3.

Cicibani

iz Zagreba, na drugom mistu cicibanki

Lara Kmoch

srebrna kod mlađih kadetkinja

Pia Čuljak

Vana 1. Pia 2. Martina 3.

Postolje mlađe kadetkinje

4. misto mlađi kadeti

Mikula Bašić

Dominira kadetima

Luka Marinić

Vezani članci

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990