• Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
 
 

Malačka

Index članka
Malačka
Skice i popis smjerova
Maleno penjalište sa dušom

Kozjak Malačka

KOZJAK – MALAČKA

Maleno penjalište smještenio na vrhu Kozjaka, na prijevoju Malačka, opremljeno koncem devedesetih, nikad nije bilo super popularno ili bilo šta takvoga tipa, ali od prvog dana odiše nekom posebnošću. Barem jedan izlet na Malačku sigurno je pun pogodak za sve penjače.

U svakom slučaju, ovo maleno penjalište izvrsno je za posjetu i svakako toplo preporučujemo.
Pogled je nezaboravan, a ako ste u posjetu za vikend, i fažol odnosno kupus u usputnom Domu je jako dobar.

Opremanje
Penjalište je bilo premljeno devedesetih sa korektnim materijalom, no Malačka je žudila z obnovom, prvenstveno sidrišta. Nakon niza pokušaja, konačno se dobilo i materijala za prespitavanje penjališta u suradnji SPK Kaštela i GSS-a. Priikom prespitavanja neki su smjerovi doživjeli preinake u obliku premještanja sidrišta ili pak cijele linije. Općenito su sve preinake odrađene u prvom redu radi sigurnosti, bilo opreme ili ljudi. Smjer Zimska pravljica je preinačen i pomaknut malo udesno. Više je razloga, a osnovni je da posljednjh 4-5 metara stare linije koja je imala zasebno sidrište jednostavno nismo mogli prespitat zbog izrazito lošeg stanja stijene pri vrhu gdje je ozrazito ljuskovita i nekvalitetna za postavljanje sidrišta ili samog spita. Linija toga smjera i težine 7a sada je pomaknuta malo udesno i ima težinu 6b+, a koji je sada potpuno je logičan i što je najvažnije izrazito siguran
Ostale dileme koje smo imali tiču se smjera Maslina 1700. Tko je upoznat sa ovom linijom svjestan je da se cijeli smjer može penjati po tramvajcima s desne strane smjera i da takva linija nije težine 7a. Ako se penje po centrali – po spitovima, spomenuta težina je moguća. Една от най-интересните промоции се казва Палмс бет бонус препоръчай приятел – вие ще получите 20% от депозираната от него сума. Максималната печалба е 50 лева. Колко пъти ви се случва да хвалите нещо на свои приятели без да печелите от това- ето ви една страхотна възможност да изкарвате допълнителен доход.

Pristup
Cestom od Kaštel Starog prema Lećevici do vrha prijevoja Malačka, gdje je ujedno i parking. Makadamskim putem prema zapadu, te oznakama u podnožje penjališta.

 



 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990