• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Šime i Bapsi prvi!
 
 

Šime i Bapsi prvi!

B.B.Gilich u trokutastoj agoniji!

...

Seniorsko finale za pamćenje!



100%-tni bouldering!
Čisti koncentrat, bez aditiva, u toču od htjenja!






Dragi prijatelji još smo pod dubokim dojmom nedjeljnog seniorskog spektakla! Bez pretjerivanja, po kvaliteti i zanimljivosti, jučerašnje se natjecanje može svrstati uz sami bok sa legendarnim boulder finalom održanim 04.12.2005. kada smo i službeno otvorili Kuću O Marula i za kojeg su mnogi do sada tvrdili da je neponovljivo!



Zanimljivo je bilo već u kvalifikacijama, a poveli su Inga Patarčić sa 3 topa i Luka Kivela sa impozantnih 5 topova iz prve. Barbara je na drugom mistu imala top manje, a Kivija su pratili Niksi (također 5 topova ali iz 10 pokušaja), Šime sa 4 topa, Duje Milić i Krešo Morić sa tri topa, te Frane Gilić sa 2 bouldera iz 4 pokušaja.

Kvalifikacije su nagovjestile zanimljivo finale i publika je to prepoznala. Oko 16h po lokalnom vremenu Kuća O Marula je bila puna do čepa. Vanka je padala kiša, a unutra se nakon predstavljanja finalista, u uzavreloj atmosferi i uz pratnju našeg voditeljskog dvojca, zavrtija odlučujući krug!

Nakon prva dva detalja u ženskoj konkurenciji nije bilo značajnijih momenata osim što je Lucija Jedrejčić stekla prednost pred našom Anteom Vrgoč u borbi za broncu. U trećem detalju lokalna zvijezda Barbara Gilić jedina ima top, a u četvrtom joj se na topu pridružuje i pomalo rezervirana Inga Patarčić. U petom detalju cure je dočekala dosta lagana ali iznimno tehnička ploča. Bapsi jedina prolazi, a Inga i ostale ostaju sa zonom. Šestica je ugledala dva topa ali nije imala nikakvog utjecaja na poredak, pobjeda je zasluženo otišla u vitrinu male o Marula!

U muškoj konkurenciji emocije dostižu vrhunac. Tehničko-dinamički prvi detalj je imaa dosta topova ali sljedeća dva atletska klasika su se pokazla ka tvrd orah. Šime Malenica izvodi FA u dvici i to na fleš, a Kivela imenuje tricu sa kojim pokušajem viška. U četvrtom boulderu smo vidili par zona ali nitko nije uvatija top, a onda je na red došla petica, potpuno identična tehnička ploča koju su žene penjale u svom finalu. U njemu se odlično snalaze Morić i Milić (oba bilježe top) ali tri glavna favorita za pobjedu - Malenica, Kramarić i Kivela ostaju samo sa zonom. Publika se hvata za glavu, natjecatelji su na izmaku snaga, a atmosfera doseže vrhunac – ljepota penjanja u punom smislu riči! Šesti boulder je bia čvrst ka najčvrči detalji Majke Grede. Kivela i Kramarić su bili pokret od topa ali to im nije pomoglo – pobjeda odlazi u ruke Marulove legende i miljenika publike Šime Malenice sa dva topa na fleš! Podlaktico, Bog te blagoslovia, plakali smo sinoć!



Iako malobrojna, hrvatska seniorska scena je dokazala da i dalje postoji i to u velikom stilu. Brojni mladi penjači koji su se dan prije natjecali na istom mistu su sa guštom odgledali kako to rade stari asevi i bogme imali su šta vidit i naučit. Sine, bia je to 100%-tni bouldering – čisti koncentrat, bez aditiva, u toču od htjenja!



Rezultati - Finale PH u boulderingu 2012., Kuća O Marula:
ONE: 1. Barbara Gilić (SPK Marulianus) 2. Inga Patarčić (SPK Hiperaktiv) 3. Lucija Jedrejčić (SPK Hiperaktiv) 
ONI: 1. Šime Malenica (SPK Marulianus) 2.Luka Kivela (SPK Marulianus) 3.Nikola Kramarić (SPK Marulianus)

Ukupni rezultati PH u boulderingu za 2012.:
ONE:
1.Barbara Gilić (SPK Marulianus) 2.Inga Patarčić (SPK Marulianus) 3.Antea Vrgoč (SPK Marulianus)
ONI: 1.Krešimir Morić (SPK Pulfer) 2.Luka Kivela (SPK Marulianus) 3.Šime Malenica (SPK Marulianus)

 

>>> …

Mlada Marulova nada, Antea Vrgoč, cura koja obećaje...

Ćer o Vrgoča


Inga u trodimenzionalnoj borbi sa detaljom koji se pamti!

3D


Bapsi u pokušaju koji je mirisa na top ali je osta samo na zoni...

U Pameli


Nžalost nemamo fotografija iz muškog dila natjecanja jer su od uzbuđenja svi fotografi zakazali! Aparati su proradili tek na dodjeli di vidimo tri najbolja bouderaša ovogodišnjeg finala na čelu sa tatom-matom Šimom Malenicom!

Asevi


Lucija, Inga i Bapsi...

Žensko postolje


Krešo Morić, prvak Hrvatske u boulderingu za 2012. sa Marulovim asevima na drugom i trećem mistu! Asevi su imali napornu sezonu, čestitke iz redakcije svima, a posebno Kreši!

Ukupni poredak


Komentari  

 
+10 #1 Dani 2012-12-18 00:07
Vrh!!!
Citat
 
 
+15 #2 Luka Kivela 2012-12-18 01:21
Super natjecanje, jedva ćekan sljedeće ! Bravo Šime ! Bravo organizacijo ! Lija gušta sam :), draga dico (st.juniori) sad ste malo bolje upoznati sa pokretom otpora ! nemojte nas opet sprdat da smo stari i nemoćni jer ćemo opet obrisat strunjaće s vama :P
Citat
 
 
+13 #3 Sme 2012-12-18 09:15
Bilo je odlićno
vrhunski detalji
vrhunska organizacijai
i za mlaje i za nas
podizemo letvicu
MARUL živi vjećno!!!!
:lol:
Citat
 
 
+14 #4 Miha 2012-12-18 15:20
Čestitke Šimi, napokon je počeja dokazivat vlastiti kvalitet koji je oduvik bija neupitan! Odlično!
A šta je sa ŽBL-om?
Citat
 
 
0 #5 Marin S. 2012-12-20 13:03
Bravo asevi. Čestitke svima, to Šime legendo ! :-)
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990