• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Proud to be Croat!
 
 

Proud to be Croat!

Život je predobar dok pun neizvjesnosti statiraš na poličijama na vrhu Scrat-a! / Gerhard Gerry Hoerhager uvaćen aparatom R.Fichtigera...

...

:-)


Trenutna situacija...






TOP HR noviteti, od danas u tablici:
- 1. ponavljanje Scrat-a by Matej Sova. As kaže da je možda lakše. Ima ona stara - Vrime liči rane i usklađuje ocjene...
- FA-ovi - The mule trail travers i Čorkov projekt za kojeg i dalje neznamo ime jer Bock šara novu tetovažu, pa nema vrimena poslat mail...
- Tablica izgleda ovako

Revizija situacije:
- Istra je top destinacija za teške smjerove - od 16 klasika u tablici, čak 12 ih je upravo tamo. Smjerovi su atletski, istaknute estetske note, a standard je evropski. Zanimljivo je da su za nastanak i uspone u doslovno svim smjerovima odgovorni strani penjači (osim Čorkovog smjera u Pandori).
- Dalmacija sudjeluje u tablici sa samo 4 smjera. Smjerovi naginju old school-u, a teži se golden standardu. Zanimljivo je da su za bušenje, uspone i ponavljanje većine tih dalmatinskih smjerova u potpunosti odgovorni lokalni asevi i institucije.
- Što se boulderinga tiče svih 12 klasika se nalazi južno od Sv.Roka, da budemo precizniji - njih 11 je u bližoj okolici Splita. Zaključujemo dakle da je u pogledu boulderinga,  Dalmacija za ostatak Hrvatske, ono šta je Švicarska za Nizozemsku! Također, posebno veseli šta je za veliku većinu njih zaslužno isključivo lokalno stanovništvo - dalmatinski težaci i ribari.

Planovi i standardi:
- Nekad davno cro-climbing je prvi sastavia ljestvicu na kojoj su bili svi hrvatski smjerovi od 8a na više. Mi smo odlučili nastavit pratit te najteže linije na tlu Hrvatske i dodali smo bouldering. Šta se smjerova tiče prvo smo izbacili sve ispod 8b, a potom i 8b+. To je bia pravi potez jer se dogodia freš breez na sceni. Ljudi su skužili da nam najteži smjerovi (u tadašnjoj verziji tablice) datiraju još iz 80-tih i krenulo je. Danas imamo smjerove do 9a i redakcija planira tijekom ove godine ponovo dignit level i u tablici ostavit samo smjerove od 8c i više.
- Šta se boulderinga tiče i tu planiramo srizat listu uskoro. Jedan od glavnih razloga zašto se ode nije dogodia brojčani bum ka kod smjerova je nedostatak teških bouldera. Naime, kod nas je puno teže nać težak, a moguć boulder, nego isti takav smjer smjer i to je činjenica. Svejedno, bolje nam je nego Nizozemcima.
- Šta se standarda tiče - sigurno da ova gomila novih smjerova i bouldera koji su se popeli u zadnjih par sezona tek čeka veći broj ponavljanja i usuglašavanja ocjena (PRO TIP iz redakcije - ne doživljavajte ih ozbiljno!). Posebno je zanimljivo u Istri, di je od velike važnosti da svi koji smjerove popnu sudjeluju svojim komentarima. U Dalmaciji ovih problema za sad nema. Rijetko se šta popne, a još rijeđe ponavlja...




>>> DJEDOV ĆOŠAK:
- Marule, je li istina da Doktor Mihalj kreće za Olianu ovaj tjedan?
- Istina je! Ivan je ove subote nabirao kilometre na Klobuku i spreman je za Katalonske maratone! Solinski velikan je mudro primjetia da je Fish eye popea ko god je uša, a to nemože bit slučajno!
- Hvala Djede! Doktore sretno!



Komentari  

 
-1 #1 Sharmantni Vlado 2012-03-06 11:09
pretpostavljam da nisam jedini koji se nada da bi nam Adam Ondra mogao svratiti na vikend izlet do Pandore i Kompanja da da svoje mišljenje o ocjenama većine tih smjerova? :) možda da ga i netko nagovori da nešto zabuši? :)))
spominjem Adama jer eto ja nisam trenutno u formi, možda u slijedećem životu :P
Citat
 
 
+4 #2 Klemzy 2012-03-06 12:55
Hej asevi!

Kako ja znam (čuo sam od Čedota), da je u subotu i Andrea Polo u Medveji popeo svoj novi projekt - 8c!
Još jedan smjer za vašu tablicu ;-)

LP
Klemzy
Citat
 
 
+4 #3 Redakcija 2012-03-06 13:42
Klemzy velika si legenda!
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990