• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Još samo Akira!
 
 

Još samo Akira!

Misto radnje Malaga, Villeneuva del Rosario! Legendarni Chilam izgleda definitivno šokantno! Ima nešto priko 80m i samo 22 ukapčanja. Istina, teško bi bilo vuć konop da ih ima više ali čak se i Andrada žalia da su razmaci u smjeru nenormalni! / Foto: novebi.ning.com

Chilam Balam

... :-)


"I think I should repeat most of the hard routes to know how hard all this old routes are and than I can establish my own routes."

Adam Ondra

 

 

 

 

Ondra penje nevjerovatno i na levelu koji je teško pojmit. Našu redakciju, čak i više od toga veseli njegova motivacija za ponavljanjem smjerova drugih penjača. Zamislite kad bi svak od nas penja samo svoje projekte i sa jednog odma iša na drugi svježe zabušeni. U toj karikiranoj verziji, svak bi živia u svom svitu, bez kontakta sa drugima i njihovim smjerovima, bez osjećaja za generalni level koji se penje. Razvoj bi bia sporiji, sa puno rupa i otvorenih pitanja, a bilo bi i manje zabavno.

 

Nemožemo reć da je Ondra bolji od Gullicha, Sharme, Nicola, Rouhlinga, Fernadeza (...) – ljude koji su živili u različitim vremenima i rasli u različitim uvjetima nema smisla uspoređivat. Ali Ondra je unia nešto novo - on je jedini top penjač na svitu koji je otvoreno izjavia da mu je trenutno bitnije ponovit tuđi smjer nego popet novi projekt. Na taj način Ondra polako ali sigurno uvodi red u TOP global tablicu i daje odgovore na otvorena pitanja bez kojih penjanje nemože pošteno krenit dalje.

 

Pitanje - Da li je Bernabe popea Chilam Balam ili nije? -  od prošlog četvrtka je postalo manje bitno. I Ondra i Sharma su potvrdili da je misteriozni Španjolac vizionar i da je smjer možda najveći klasik koji su ikad penjali. U povijesti uvik postoje događaji koji se nikad ne rasvjetle i čini se da tako triba bit. Možda Bernabe priča lovačke ali mora se priznat da predložit 9b+ 2003. je bila doslovno znanstvena fantastika, pa činjenica da nije puno falia dovoljno govori da se radi o asu koji zna puno više nego samo zabušit.

 

Između svjetske penjačke scene i slobodnog horizonta koji vodi na novi level je ostala samo Akira – legendarni 9b iz 1995.. Linija  Freda Rouhlinga, još jednog asa kojeg je svit osudia, već predugo čeka friški magnezij. Ako smo ikad sumnjali da li će neko pošteno zapet za 1. ponavljanje, sada je to iza nas.

 

Neka tako i bude!

 

 

>>> CHILAM BALAM FOTO:

... i mendule u cvatu! / Foto: novebi.ning.com

Chilam ...

Kontroverzni vizionar! Kad su ga pitali zašto ne putuje svitom  po drugim penjalištima, reka je da doma isprid kuće ima stine za 5 života! Koji as! / Foto: D.Munilla

Bernabe

... i Andrada su provali smjer 2006.. Kažu da je bomba! /Foto: D.Munilla

Chris

..u Chilamu / Foto: D.Munilla

Ondra

... / Foto: D.Munilla

Makina!

 

 

 

>>> EXTRAS:

>>>  TOP GLOBAL - prošle godine smo u tablici odlučili ostavit samo 9b smjerove i to je bia dobar potez. Tablica cvita od sriće, a sa gušton smo u nju upisali i novu Sharminu bombu - First round, first minute u Margalefu. Iako Chris kaže da je neće ocjenit, riskirat ćemo...

>>>  Bernabe Fernandes blog

>>> Ondra na Chilamu: foto - video
>>>  Sharma i Dani na Chilamu - D.Munilla blog

>>>  L autre cote de Fred Rouhling (!!!)

>>>  Video / Rouhling compilation:


 

 

Komentari  

 
0 #1 zoki 2011-04-26 10:25
Chillam me podsjeca na Vukowar.
Citat
 
 
0 #2 Dani 2011-04-26 10:47
Zole, jako dobro zapažanje. Zato ovaj sektor i nosi nick name Omiš Balam :-)
Citat
 
 
+1 #3 Fićo 2011-04-28 21:32
Ima još Ondra toga za popeti samo tek je u 18 ili kojoj godini pa mu toplo preporucam za 2 godine kad sve popne kaj se da popeti (ako popne) da počne bušiti smjerove :)
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990