• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Vijesti Dobrodošli !!!
 
 

Dobrodošli !!!

... a 18 mu je godina tek!

Živi vječno!

Na novi Marul.hr!!!


Večeras je naša fešta!!!








Prije šest godina je pokrenut Marul.hr !

Ideja je bila sasvim obična  - imat adresu na kojoj možemo pisat klupske vijesti ako ih uopće bude bilo. Postupno s vrimenom, stvar se razvijala, a redakcija je, ka i Sharma u Ceuseu 2001., doživila totalno prosvjetljenje i  transport u drugu galaksiju. Ključni moment je bia kad smo osjetili  koliko nam stranica daje kreativne slobode i koliko je, u biti, medij ovakvog tipa moćna stvar ako ga znaš pravilno iskoristit!

Reka je jednom Šeli kad smo ga sreli u Ljubljani: „ Kad čitam Marul.hr čini mi se ko da ste 10 godina isprid nas!“ Hahaha, to nećemo nikad zaboravit...to je snaga nepresušne inspiracije Marula! Redakcija je stanju od svega napravit vijest i u trenu potaknut delirij i seobu širih masa! To je najbolji dokaz da život nije isključivo ni crn, ni bijel već je onakav kakav ga sam postaviš!

Stranica je usprkos širini koju ima, uvik i prije svega, ostala klupska, a odma nakon toga i ultra lokalnog karaktera! Naš sveti cilj je borit se za rodnu grudu di smo rođeni i koju volimo više od ičega, a ka plod toga spontano se razvija i naš prepoznatljiv način na koji se izražavamo i pišemo. U proteklih 6 godina nismo se bojali kritizirat i bez dlake na jeziku reć šta mislimo o bilo čemu , a tako će bit i dalje. To je naša dužnost i tako će bit uvik, makar bi volili da šta više pišemo o lipim stvarima!

Krajem prošle godine Marul je priživia hakerski napad nakon kojeg smo odlučili modernizirat stranicu. Redakcija je udrila prikovremene i rezultat je isprid vas! Prominili smo vanjski izgled ali pri tom nismo zaboravili našu klupsku - narančastu boju, sačuvali smo sve sadržaje sa stare stranice i u tehničkom smislu digli sve skupa na novi level . Šta je najbitnije ostali smo vjerni našem stilu vođenja stranice kojeg smo njegovali do sad, te nam je posebno drago da je prva penjačka vijest upravo naša, klupska, sa Šantinih stina di smo rođeni!

Redakcija bi se ovom prilikom tila zahvalit našim obiteljima koje trpe beskrajno buljenje u ekran i peglanje tastature, te naravno svima vama koji nas vjerno posjećujete! Hvala na svim pohvalama koje upućujete ali i kritikama koje su uvik dobrodošle!

Često pitanje koje nam upućujete je – ko piše sve te tekstove, ko je redakcija? Ponovit ćemo još jedanput – Marul nije jedan čovik,  nego svi mi skupa.  Marul je filozofija koja je vječna ka i Majka Greda!  Dok god bude gravitacije i malog dalmatinskog težaka okruženog gomilom nezaspitane stine bit će i Marul.hr-a!

Živili svi skupa i guštajte na novoj – staroj stranici!
Idemo radit!

 

Vaša redakcija!



______________________________________________________________________________________________

Tehnikal info:

- Na novoj stranici se nalaze svi sadržaji koje je obuhvaćala stara stranica izuzev preko 1400 članaka novosti koji su gadno stradali u hakerskom napadu. Taj sadržaj će uskoro bit dostupan ko arhiva starog sajta.
- Dio tih sadržaja nismo stigli u potpunosti sredit, pa vas molimo da imate razumjevanja.
- Imamo novi direktorij posvećen našim županijskim ligama ŽBL-u i ŽJL-u.
- Uveli smo opciju blog u kojoj registrirani korisnici imaju mogućnost dodavat svoje sadržaje. Za sad se još uvik testira na uskom krugu korisnika.
- Uz oko kamere od sad vam preporučamo i video clip.
- Sve fotografije na stranici mogu se povećavat, a članke je sad moguće i komentirat. Ovo vridi za registirane korisnike. Marul cijeni vašu iskrenost, ali ne trpi gluparije!
- Hederi koje vidite na vrhu stranice su isključivo fotografije iz klupske arhive - rispekt svim autorima! Ima ih ukupno 37, pa ako ih želite sve vidit morat ćete dobro kopat za pronać ih.
- Osim spomenutih, na stranici je rezerviran i prostor za zainteresirane oglašivače i komercijalne banere. Precizni uvjeti oglašavanja na Marul.hr-u su u pripremi.
- Od ostalih stvarčica na koje ste navikli i sigurno ćete nas pitat "a di je" i "kad će" odgovor jer "radimo na tome i bit će uskoro" (skice penjališta, arhiva, ankete, foto i video galerije, engleski prijevod bitnih tekstova-posebno penjališta, odbrojavanja i još pokoje iznenađenje)
- Također koristimo priliku upoznat vas s činjenicom da na svitu postoje daleko bolji web pregledinici od Internet Explorera (verzije 6 pogotovo) npr. Firefox, Opera, Chrome... Učinite uslugu i sebi i nama instalirajte jedan od njih.

Komentari  

 
0 #1 Gost 2010-04-02 21:44
daj kad ćete više sredit penjališta :-* :-* :-* , i mogli bi ubacit koje penjalište s brača i stavit koju skicu iz brela i još koju.... ajde ljudi idemo radit :lol:
Citat
 
 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990