• Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
 
 

Hvar - Hvar

Index članka
Hvar
Stiniva
Pokrivenik
Hvar Pokrivenik

Otok Hvar dobija je još jedno vrhunsko penjalište koje je još u proceduri nastanka, a Dalmacija je dobila četvrto novo penjalište u 2015.
Pokrivenik je uvala na sjevernoj strani otoka Hvara malo dalje od Stinive pa je i sličnog karaktera. Dalmatinski lokalac Boris Čujić otkrija je na karti zanimljivost, te je u suradnji sa Rokom Roićem provjeru izvršija na terenu i to je bilo dovoljno za ideju o organizaciji bolting vikenda. Naravno ove priče nebi bilo da nije bilo Austrijanaca i njihove simpatije prema Hrvatskoj. Vrlo dobro znamo da su opremili gotovo pola Istre ( Kompanj, Istarske …). Bilo je i vrime da se spuste do Dalmacije. I ovdje su gotovo sav početni materijal kupili vlastitim sredstvima, i to onaj najkvalitetniji: klinove na ljepljenje ili marine varijantu spitova. Dio materijala priskrbio je i lokalni as Roko Roić, koji je i osobno opremija jedan smjer.

I tako praktički na blef, kombi s četiri penjača ( Boris Čujić, Heinz Lechner, Christian Grubler, Michael Meisel ) i preko 200 spitova i sidrišta kreće put Hvara.

Kvaliteta stine je većinom odlična ili vrlo dobra a moguće je opremiti kako lagane tako i vrlo teške smjerove. https://bbmlive.com/things-to-know-about-online-mobile-casino-free-signup-bonus/
U pet dana opremljeno je 23 smjera od 15-30 m dužine. Kako su tamo već od ranije ( ? ) bili neki smjerovi ukupno ih je sada oko 25. No potencijala ima za još mnogo više! Postojeći smjerovi opremljeni su vrhunskim materijalom a počišćene su i pripremljene pristupne staze.

Ono što je kod ovog penjališta posebno dobro jest mirna lokacija ( nema gužve , jer je van glavnih prometnica ) te orijentacija. Naime sektori su orjentirani i zapadno i istočno tako da je uvijek jedna strana u hladu. Postojeći smjerovi imaju ocjene negdje od 6a pa do 7c /c+ cca. Ocjene nisu još u potpunosti potvrđene, te molimo ponavljače da nam dostave info.
Vrlo praktično je i to što se u uvali gotovo pod samim stijenama od nedavno nalazi i mali kamp: Kamp Ivan ( 0913762003- 0913768450 ). Kamp radi od 01.06.

...

Pristup

...

Sektori

Sektor A

...

Sektor B

...

Sektor C

...

Sektor D




 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990