• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
 
 

ŽBL REPORT!

Subotnji ŽBL je bia jedan od najluđih do sad... >>>

KVALIFIKACIJE su protekle u odličnoj atmosferi. Vanka je bilo hladno ka u Sibiru ali u dvorani sa klimon i toliko ljudi više nego toplo. Vrata su se otvarala samo tu i tamo da se udahne malo čistog zraka bez udjela magnezija.
In men division Šime Malenica suvereno zauzima prvo misto, sa jednim boulderom više od Slovenca Klemena Kejžara. Osim njih misto u finalu je zaslužili Ivica Beović i još jedan Slovenac Jaka Borstner ali obojica odlučuju ne nastupit u finalu radi ozljede prstiju. Tako su se u konačnici Šimi i Klemenu u finalu pridružili poznata ŽBL imena Marko Pehar, Viktor Kraljević, Boris Koračak, Luka Trumbić i pogađate, naš celebrity Ivan Mihalj.
Kod žena je situacija bila uglavnom u znaku Slovenki koje zauzimaju prvih šest mista predvođenih Polonom Dobrovoljc, Anom Ogrinc i Katjom Kadić. Najbolja od naših je bila Maja Božić, isprid Marulovog teama Tine Malenice, na drugom, te Jelene Dujaković i Tanje Baldasar na trećem i četvrtom mistu.

 

 

Foto: Šime na domak top-a, pod budnim okom Purka

 

U stanci natjecanja organizator, suočen sa nesvakidašnjom invazijom Slovenaca na ŽBL donosi odluku za koju će se posli pokazat da je bila kobna - odlučeno je da zbog satnice natjecanja, koje bi moglo potrajat do sitnih noćnih sati, u žensko finale idu samo prvih šest plasiranih. Naše žene iskazuju nezadovoljstvo odlukom zbog čega se organizator ponovo sastaje i odlučuje da u finale onda ide 6 prvih + naše četiri penjačice ali da se onda penje po sistemu kvalifikacija na uru ipo. U međuvremenu naše žene revoltirane prvom odlukom demonstativno i u afektu napuštaju Odakovu, izuzev Tine koja je već unaprid odlučila nenastupit u finalu radi lakše ozljede...

 

I tako je započelo FINALE koje je opet bilo više nego zanimljivo. Glavna borba u muškoj konkurenciji se ponovno vodila između Šime i Klemena, a presudan je bia smjer u prevjesu di je Šime pokleknua pred nezgodnim kačenjem pete. Klemen smjer prolazi i osvaja prvo misto. Treće misto je u vrlo efektnom stilu zauzea Viktor Kraljević (3 bouldera - 3 pokušaja), a četvrti je njegov klupski kolega Boris Koračak. Umoran od burnog noćnog života Ivan Mihalj nije moga svojoj vjernoj publici ponudit ništa više od petog mista, naša juniorska nada Marko Pehar ga prati na šestom mistu, a još jedan junior Luka Trumbić iz PK Splita je sedmi.
Kod žena borba za prvo misto između Ogrinc i Dobrovoljc se ka i kod muških također vodila u smjeru u velikom prevjesu. Ogrincova ga je uspila popet i tako zauzet prvo misto, a na treće se popela jedna od najmlađih Slovenki Katja Kadić.

 

 

Foto: Muški zmagovalec Klemen Kejžar

 

PODJELA MEDALJA ponovno stavlja organizatora u nezahvalnu poziciju. Kome dat medalje? Na kraju su Slovenci dobili svak po lizaljku, a naši medalje s tim da je Šime svoju zlatnu daa malom Kejžaru. Tako je fairplay gestom velikog čovika i šampiona taj ludi dan priveden kraju!

Idemo dalje!

 

Muški ukupno: 1) Klemen Kejžar  2) Šime Malenica  3) Viktor Kraljević
Muški ŽBL: 1) Šime Malenica  2) Viktor Kraljević  3) Boris Koračak

Žene ukupno: 1) Ana Ogrinc  2) Polona Dobrovoljc  3) Katja Kadić
Žene ŽBL: 1) Maja Božić  2)Tina Malenica  3) Jelena Dujaković

 

 

Foto: Maja u kvalifikacijskim trenucima...

 

Foto: Podjela medalja - Šimu nominiramo za ŽBL-ov fair play trofej 2008!

 
 
 
 

Zadnji komentari

RSS

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990