• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt SANDRA ISPENJALA PRVI ŽENSKI 8a+ !
 
 

SANDRA ISPENJALA PRVI ŽENSKI 8a+ !

ImageČlanica našeg kluba Sandra Bakulić-Baki je u nedilju ispenjala smjer Funky Svarog 8a+, što je prvi uspon takve težine u hrvatskom ženskom penjanju!
Smjer se nalazi u Paklenici, sektor Hram, dug je oko 25m, a prvi ga je 2000. godine ispenja i ocjenia Marko Rožman. Prvi dio smjera je Funky shit 7c+/8a, iz kojeg se par metara ispod sidrišta skreće livo u Svarog 7b+ i po njemu penje sve do vrha. Ta kombinacija je po mišljenju mnogih penjača najlipša linija u cilom sektoru jer spaja dva najprevjesnija smjera i svojom dužinom, sa priko 50 pokreta, iskorištava lipotu Hrama u potpunosti. Sandri smjer nije predstavlja nikakav veći problem, pa ga je popela vrlo brzo, nakon samo dva pokušaja spajanja. Zanimljivo je da je nakon kiše, koja je u Paklenici padala početkom vikenda, jedino Funky Svarog u Hramu osta suh, pa se Baki odlučila na njega iako ga nije imala u planu. Sandra je početkom godine ispenjala i prvi ženski 8a u Hrvatskoj, a po svemu sudeći to je bia samo uvod. Svaka čast legendo!

Kiša je do temelja smočila i Moskita ispod kojeg se skupila tužna ekipa u sastavu Ivan Lisica, Gašper Bratina i Uroš Brecelj, koji je kasnije za utjehu ispenja Aglaiu 8a iz 4. pokušaja. Naveza Pazinjana, Gordan Krajcar i Goran Matika je ispenjala Kamen mudrosti 7b+, iako su cilu subotu mislili da je mokar jer su ga zaminili sa Moskitom. Atmosfera je bila vrhunska, a vikend za pamćenje!

 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990