• Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
  • Marulianus home
 
 
Odpenji: Marulianus Novosti Arhiva - stari sajt PSIHAŠKA VIJEST...
 
 

PSIHAŠKA VIJEST...

ImageU dugoj stini Velike Paklenice, također zanimljivo i napetooo... >>>











Iz doba klasičnog alpinizma Paklenica je nasljedila niz zahtjevnih tehničkih smjerova. Većina ih je rijetko ponavljana uopće, a još rijeđe slobodno.
Upravo radi toga želimo istaknuti nekoliko vrlo kvalitetnih uspona izvedenih ove godine na tu temu.

Prvo ime je svakako najperspektivniji mladi slovenski alpinist, momak sa glavomLuka Lindič koji je sredinim travnja u Anića kuku izvea prvo slobodno ponavljanje legendarnog smjera Tango vertikal (6b/A3,110m).
Usprkos jako lošem osiguranju koje nije preuređivano još od sredine osamdesetih, Lindič je uspia na pogled ispenjati obe dužine u sredini smjera ocjenjene sa A3, te jednu A1 na samom vrhu. Smjer je ocjenia sa VIII+, što bi prevedeno na francuski bilo 7a+ - ipak nemojte to prevođenje baš doslovno shvatit...Zanimljivo je da mu je partner u navezi bia Silvo Karo koji je sa Škarjom i autor smjera.

Osim Tanga Lindič je izvea i 1. slobodno ponavljanje oldskul klasika Živlenje (5b/A2, 250m), također penjući stilom "glava u torbi", na pogled ili fleš uz staro osiguranje. Za ocjenu kaže VIII.
Nakon cile ove psihoterapije, sigurno mu je manji problem bia prošlog se vikenda ukupčat u pošten spit i na drugom kraju Kuka popet Mjesečinu (7c+, 350m).


Kad smo kod prvih uspona starih tehnika, spomenimo i da je nedavno ispenjani smjer Žrelo (8a+), u desnoj rupi novog sportskog sektora, također stari tehnički smjer ocjene A3. Prvi slobodni uspon je ka šta smo već pisali izvea Dani Andrada.



>>> Želim znati više - Luka Lindič



Image

>>> Imate li glavu???
 
 
 
 

Bilo podlaktice

Prvo ponavljanje Megdana će ove sezone izvest:

Frenk Jensterle - 18.5%
Niksi Kramarić - 63%
netko treći - 0%
nitko - 18.5%

Ukupno glasova: 27
Glasanje za ovu anketu je završilo 29.08.2019 - 16:50
 
 
 
 

Najpopularnije

Zadnje na forumu

Kontakt

SPK Marulianus

Adresa
Tončićeva 1/2
HR-21000 Split
Hrvatska

E-mail
info@marulianus.hr

Mobitel
+385 91 529 5990